Nieuwe tegenslag

Precies een week geleden werd ik geopereerd. We hoopten dat de kanker weg was, maar vandaag kregen we bericht dat dat nog maar de vraag is. De weggenomen klieren zijn namelijk niet schoon. Dat is kut. Gewoon echt heel kut. Een flinke tegenslag. Een hoop is nog onzeker, behalve dat we zeker weten dat het nabehandeltraject niet enkel uit hormoontherapie zal bestaan.

Gistermiddag werd ik wakker na mijn siësta en had ik een gemiste oproep en voicemailbericht van de secretaresse van de mammapoli. Toen ik terugbelde, vertelde ze dat de uitslag al binnen was en of ik misschien vandaag al om de uitslag wilde komen. Eh… is dat serieus een vraag? NATUURLIJK! Ik hing op en minuten die daarop volgden, sprongen mijn gedachten van hot naar her. Dat ze nu al belden, dat móest goed nieuws betekenen, want dan hoefden ze niet meer te overleggen met het Erasmus MC en konden ze het nu al gelijk aan mij vertellen, toch? Of is het juist slecht nieuws en willen ze dat ik snel kom, zodat we gauw verder kunnen naar de volgende stap? Of betekent het helemaal niets en is er gewoon een gaatje in de agenda en willen ze aardig zijn? Op zijn zachtst gezegd gekmakend, dus ik heb de verpleegkundige gebeld of ze me enkel schoon of niet schoon kon vertellen en dat ik de rest dan wel op het spreekuur zou horen. Ze beloofde me na haar spreekuur terug te bellen. Dat deed ze met het slechte nieuws dat de weggenomen klieren dus niet schoon zijn.

Vandaag had ik dan de daadwerkelijke afspraak en kreeg ik meer informatie. Het bleek dat de tumor uiteindelijk nog groter was dan verwacht: 5,2 centimeter. De snijraden zijn vrij, dus dat is goed nieuws. In de biopten was sprake van graad 1 (de minst agressieve kanker), maar in de tumor bleek het om graad 2 te gaan. Drie van de vier (blijkbaar waren het er vier, dus één meer dan ik dacht) weggenomen klieren zijn positief waarbij sprake is van macro metastase ( >2mm) ook graad 2.

Vervolgstappen

De vervolgstap is een PET-scan om erachter te komen of er nog steeds kanker in mijn lijf zit. Het kan zijn dat het enkel nog in de weggenomen klieren zat en dus uit mijn lijf is. Maar het kan ook dat het voorbij mijn schildwachtklieren (die 4 die inmiddels weggenomen zijn) naar andere lymfeklieren verder gegaan is of nog belabberder is en via mijn bloed naar andere organen. De PET-scan vindt vrijdag plaats in Goes en de uitslag is dus super belangrijk, maar ook super spannend!

Nog geen behandelplan

Er zijn verschillende behandelopties mogelijk. Helaas valt daar nu nog niets over te zeggen, omdat we niet weten hoe het er verder voor staat en we dus eerst de uitslag van de PET-scan moeten afwachten. Misschien bestralen van de oksel of mogelijk een okseltoilet waarbij alle lymfeklieren tijdens een nieuwe operatie worden verwijderd, chemotherapie om eventuele ronddwalende cellen verderop in mijn lijf te vernietigen wat gezien mijn leeftijd een reële kans is, en sowieso natuurlijk hormoontherapie omdat ik een hormoongevoelige tumor had. Maar verder ligt alles nog open en is alles nog een mogelijke optie…

Dinsdag is D-Day

Dinsdagochtend word ik weer in het MDO besproken, waarbij de arts van het Erasmus MC mee overlegt, adviseert en beslist. Dinsdagmiddag kan ik om de uitslag van de scan en naar alle waarschijnlijkheid hebben ze dan ook een advies voor het behandelplan. Er is een kans dat ze me in Rotterdam willen zien en ik weet niet of ze dan ook met het behandelplan nog wachten, maar ik ga er van uit dat we dinsdag meer weten. In ieder geval de uitslag van de scan, maar hopelijk ook het behandelplan!
En bovendien, 11 februari is mijn lucky day, dus dat kan niet anders dan goed nieuws krijgen! Op 11 februari 2016 waren we in Groningen en kreeg ik te horen dat mijn been er af mocht waardoor ik nu nog leef. Dus 11 februari 2020 moet de dag worden dat we goed nieuws gaan krijgen dat ik nog heel veel langer ga leven!

30 gedachten over “Nieuwe tegenslag

 1. Lieve Do….
  Vloeken mag ik niet…maar me even richten tot onze Lieve Heer, dat het hier wel mag stoppen voor jou ! Dit is alles behalve leuk, zeg maar echt…*lot* van de bok hé !! Je niet gewonnen geven, blijven knokken en tegen de 11e brand er in huize de Vos weer een megakaars voor jou !

  Manon xxx

  Like

 2. Hallo Dominique, ik ken je niet persoonlijk, alleen van je FB pagina en nu volg ik je blog. Ik wil je echt heel veel sterkte wensen en ook ik duim mee voor een goede uitslag op 11 februari ❤️

  Like

  1. Nee hè, verdorie dat valt tegen. Nou joh, hou je taai en ik hoop met je mee dat 11 februari jouw geluksdag is en blijft. Ik ga duimen voor je . Heel veel liefs

   Like

 3. Lieve Do, wat een tegenvaller weer voor jou en je familie want we hadden allemaal zo graag anders gewild voor je.
  Troost is dat er in ieder geval nog behandelingen mogelijk zijn al is dat vaak vervelend.
  Maar jij met je knokkersmentaliteit komt het echt te boven.
  Het wordt hem die 11 februari!!!

  Like

  1. Ik heb met ingehouden adem zitten lezen, je herstel verliep zo goed en dan nu weer zo’n tegenvaller.
   Do, we gaan weer voor je duimen en een kaarsje aansteken, we sturen een hele doos geluk en positive energie jou kant op!!

   Like

 4. Nou meid wat een pech zo sneu verdrietig voor jou dat dit er ook nog eens boven op komt 😢blijven meehopen dat er nog positieve post gaat komen en dat je weet waar je aan toe bent.en vlug een behandelplan volgt om weer een mooie toekomst tegemoet kunnen gaan met je mooie lieve boys 🐶🐶aan je zijde en je dierbaren .veel liefs van een trouwe volger ik denk aan jullie❤️

  Like

 5. Wat een heftig nieuws weer!!
  Hoop dat je de 11e Feb goed nieuws krijgt…

  it’s got to be!! 🤞🍀

  Heel veel sterkte, knuffel!
  Miranda bogaert

  Like

 6. Jeetje Dominique , wat een onzekerheden en wat moet jij jezelf gefrustreerd voelen hierdoor. Ik vind het echt zooooo verschrikkelijk voor jou . Lieverd ik denk aan je en leef met je mee ❤️

  Like

 7. Klote! Maar ook een gevolg van verbeteren van behandeling. Vroeger werd direct van in begin volledig okseltoilet gedaan en wordt er nu meer selectief omgegaan. Wat niet wegneemt dat het een tegenvaller is. Zeker niet in putje glijden maar op naar het volgende. Onze gedachten sturen positieve vibes 😡🙏🥊

  Like

 8. Lieve Dominique. Wat ga je door een hel van onzekerheid. Nu moet je weer wachten, dat lijkt me verschrikkelijk. Ik wens je heel veel kracht toe, en ik hoop met jou mee,dat alles volgende week duidelijker wordt, en dat het goed nieuws is!
  Ik denk aan je!
  xxx Else

  Like

 9. Lieve Dominique, lees alles wat je meemaakt en hoor ook vanalles via verschillende kanten.
  Denk aan je, wens je ongelooflijk veel sterkte en kracht om hier mee om te gaan 🙏🍀
  Je bent een kanjer van de bovenste plank ❤

  Like

 10. Lieve Do, het zit weer niet mee! De 11e gaat hem worden, ik duim en duim en duim voor je. Ondertussen heel veel sterkte en vooral: houd moed. Veel liefs van mij en natte kussen van het trio, XXX

  Like

 11. Wat een akelig nieuws. Veel sterkte morgen in Goes. Je weet dan in ieder geval iets meer. Deze onzekerheid doet er ook geen goed aan. En vergeet niet dat er steeds meer mogelijkheden zijn.

  Like

 12. Lieve Do, Vanuit Texas probeer ik te begrijpen wat er nu toch allemaal op je af is gekomen. Ik moet je bericht telkens opnieuw lezen want het is gewoon niet normaal wat je overkomt. Dit is vette pech. En ik snap dat de spanning door je lijf moet gieren. Morgen de scan. Helaas moet daar het weekend weer overheen. Hou je haaks meissie. Je komt er doorheen. Heel veel liefs, Rina

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Like

 13. Lieve Do,

  Wat ben jij een onwijs sterke vrouw, ik hoop van harte dat 11-2 inderdaad jou Lucky Day is. Ik ga in ieder geval ontzettend hard voor je duimen. Heel veel sterkte!

  Liefs, Linda

  Like

 14. Oh Dominique, that was not the news we wanted to hear – but let us hope February 11, 2020 will seriously be your lucky day again. Good luck, many hugs, much love and positive thoughts coming your way.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: