Korte Update

Even een korte update n.a.v. het telefoontje van de specialistisch verpleegkundige. Helaas nog weinig vorderingen wat betreft behandelplan.

De MRI laat 3 tumoren zien; 3mm, 10mm en 18mm. De radioloog twijfelt of hij het kan, hier in Terneuzen. Om dan maar naar Gent te gaan zal ook weinig tijd besparing opleveren, want dan moeten de beelden van de MRI ook daarheen en mogelijk willen zij óók de beelden van de PET-scan nog, waar de radioloog nu ook op zou wachten. En misschien doen die beelden er niets toe en willen ze gewoon eerst met de arts van het Erasmus overleggen dinsdagochtend. Wie zal het zeggen…

De studie waar ik mogelijk voor in aanmerking zou komen, zou ook in Rotterdam kunnen. Dat zou super zijn, want ik denk echt dat deelnemen aan die studie me de beste kansen geeft dat het vervolgens zo lang mogelijk wegblijft. Plan is nu dus om me door te verwijzen naar het Erasmus MC en dat zij het verder oppakken. Dinsdagmiddag kan ik weer naar het spreekuur hier in het ziekenhuis om te horen wat ze in het MDO die ochtend besproken hebben. En hopelijk dan eindelijk eens wat vorderingen!

Ik baal er van dat er nog steeds niets gebeurt. Ja, er gebeurt een hoop, maar niets concreets dat de kanker aanpakt. Het zal heus wel waar zijn dat het oncologisch niet op een paar weken steekt, maar iedere dag dat de kankercellen zich verder kunnen verspreiden, lijkt mij er toch echt één te veel.  

Dat was het voor nu. Woensdag volgt weer een nieuwe update met uitkomst van het consult dinsdagmiddag.

10 gedachten over “Korte Update

 1. Lieve Do, ik begrijp je ongeduld heel goed, maar geef de behandelaars even de tijd om een zeer doordacht plan voor je behandeling te maken. Ze zullen er alles aan doen om jou zo goed en snel mogelijk te helpen. Veel liefs en dikke knuffel. We denken aan je. Ed

  Like

 2. Jeetje meisje toch, wat moet jij toch een hoop ellende meemaken. Ik wens jou en je ouders heel veel sterkte en ik hoop dat ze zo snel mogelijk starten met het juiste behandelplan.
  Heel veel liefs, we duimen voor je.

  Like

 3. Kan het me voorstellen Do dat je wilt dat er zo snel mogelijk doorgepakt wordt dat wachten duurt en duurt maar.
  Hoop zo dat je voor die studie in aanmerking komt en dat ze heel snel zullen beginnen er aan.
  Wens je alle sterkte, jou, je familie en je hondenkinderen. En we blijven bidden voor je.

  Like

 4. Lieve Dominique
  Ik moest het nieuws van afgelopen week even laten “landen”. Ik schrok er erg van. Dat verwachtte ik, net als jij, niet. Wat haat ik deze ziekte. In mijn familie heeft de ziekte ook al flink huis gehouden. Mijn moeder had beenmergkanker. Ze was al ver in de 70 en heeft lang en dapper gestreden. Bij mijn zus was het ook al veel te laat, toen het ontdekt werd. Zij had een tumor ter grootte van een tennisbal in haar longen. Zij is overleden aan een longembolie ten gevolge van de tumor. Een tante van mij is al jaren stabiel en heeft nog een goede kwaliteit van leven. Ze doet alles nog, en houdt de kanker in bedwang met chemo tabletten. Mijn vader is ervan genezen destijds. Een andere tante ook. Dus ja, hoe moeilijk het ook is. Zolang er leven is, is er hoop. Ik hoop altijd. jij ook. Dat is je winst. Ik benoem naar gewoon hoe het is. Dat heb je ook liever, dat weet ik van jou. Daarom ben je ook zo sterk.

  Liefs en hou je taai,
  Else

  Like

 5. Dominique I am saddened at your news. I have been so busy that I have not read your blog for a few days. I am truly devastated for you and it is with a heavy heart I write this. What unexpected and worrying results for such a brave lady, and now the waiting for more information and a treatment plan from the medical profession is so frustrating. Sending much love and good wishes from Australia to yourself and your family. Please don’t give up, there are so many new cancer treatments available and I trust there will be some better news soon. xoxo

  Like

 6. Ik krijg er helemaal de kriebels van als ik lees dat je nog steeds geen behandel plan hebt, wat dat betreft denk ik er hetzelfde over, kom op mensen actie eruit met die kanker cellen!
  Wat vind ik dit vreselijk balen voor (zachtjes uitgedrukt)

  Ik hoop dat er gauw actie komt met de beste uitkomst die mogelijk is

  Like

 7. Beste Do, Sorry voor laat antwoord, het is weer cursusperiode en dan lees ik de mails niet, Studies???? Bedoel je imunotherapie? Mi zijn ze daar in België nou juist veel verder mee. Een van de meest vooraanstaande labs staat dacht ik in Gent dus waarom dan naar Amsterdam?? Dus laat je goed informeren wat voor studies ze bedoelen en kijk waar dat het best is en war de kortste wachttijd is. Succes.

  Met vriendelijke groet, Frank

  Osteopathiepraktijk de Bakker Biezenstraat 36 4529JK Eede

  Uitsluitend afspraken maken via de telefoon!! Telefonisch bereikbaar van 09.00-12.00u en 13.00-16.00u op nummer 0117-492926

  ________________________________

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: