Positieve berichten

Na de niet-zo-vrolijke toon van mijn vorige blog, dacht ik, tijd voor een nieuwe blog met een wat positievere toon. En er is alweer een hoop gebeurd in de tussentijd!

Allereerst kreeg ik deze week onverwachts telefoon van mijn oncoloog uit het EMC. Ze belde om te laten weten dat de neuroloog mij n.a.v. hun overleg nog graag in levende lijve wil zien en dat hun secretaresse mij zou gaan bellen om een afspraak te maken. Ze had aangegeven dat het op een dag moest dat ik al in Rotterdam was, vanwege onze lange reistijd. Heel nice van haar dat ze daar rekening mee houdt! We hadden een fijn gesprek en ik vroeg haar nog of we 20 maart enkel de uitslagen krijgen of dat er dan misschien ook al een behandelvoorstel is of dat ik te ongeduldig was. Ze moest hard lachen en antwoordde dat ze haar uiterste best gaat doen daarvoor. Dus dat geeft hoop!

In eerste instantie was ik niet zo heel blij met dat extra consult bij de neuroloog, maar denk ik dat het juist wel goed is. Het geeft me de kans om mijn eigen standpunten over mogelijke bijwerkingen en mogelijke gevolgen van de dystrofie te delen en dan kan de neuroloog het meenemen in zijn/haar advies naar de oncoloog en zij kan het vervolgens weer meenemen in haar behandelvoorstel.
Daarnaast heb ik contact gehad met de verzekering voor als ik na 20 maart een second opinion zou willen. Het was erg informatief en ben goed geholpen. Of ik het daadwerkelijk ga doen, weet ik nog niet. Eerst maar even afwachten wat het behandelvoorstel wordt, wat ik daar van vind en of er indien nodig ruimte voor discussie is.

Verder heb ik ook nog contact gehad met Monique Prevoo over de externe borstprothese. Ik heb besloten toch op dit moment me te laten informeren over de eerder zo verafschuwde confectie prothese aka de “kipfilet” en tijdens mijn chemo geen energie te steken in minimaal twee keer naar Maastricht afreizen. Ervan uitgaande dat de verzekering een machtiging ervoor zou geven, want dat is nog maar zeer de vraag. Maar nu dus niet aan de orde.

Zoals je leest heb ik niet stil gezeten en een hoop uitgezocht. Dat heeft me een soort mentale rust gegeven waardoor ik het gewone leven weer kon oppakken met werken, honden uitlaten, wat dingen heb kunnen ondernemen met vrienden. Volgende week wordt intensief met alle onderzoeken en vandaag over twee weken om deze tijd, hebben we hopelijk weer een berg nieuwe info gekregen om over na te gaan denken en afwegingen te maken!

Tot slot nog even gauw: ik realiseerde me nog dat ik eigenlijk nooit verteld heb over mijn fysieke herstel omdat dat allemaal zo vlot ging. Na een dag of tien kon ik mijn arm weer helemaal soepel bewegen. Ik had nog wel zenuwpijn in mijn bovenarm, maar dat is nu nagenoeg weg. Ik was namelijk weer gestart met medicijnen voor mijn stomp en die werken ook voor de aanrakingspijn in mijn arm. Omdat ik door de operatie niet op mijn buik kon liggen, was mijn bovenbeenspier rap aan het inkorten en dat zorgde voor vervelende fantoomsensatie en soms pijnscheuten in de zenuw. Dus dat die aanrakingspijn in mijn arm met de medicijnen voor mijn stomp ook weg is gegaan, was een win-win situatie!
Ik heb met bewegen geen pijn (ook nauwelijks gehad) en het gevoel rondom het litteken en mijn oksel komt ook zachtjesaan weer terug. Het litteken is heel mooi gehecht. Er onder zit nog wel wat vocht, maar dat zit niet in de weg en ruimt mijn lijf uiteindelijk zelf wel weer op. Dus fysiek heeft de operatie niet zoveel voorgesteld eigenlijk. Een borst is immers eigenlijk natuurlijk vooral uitwendig vet met wat bloedvaten. Niet te vergelijken met een been met bot, zenuwen, spieren, pezen, slagaders etc. Anyway, laten we niet te plastisch worden; je snapt mijn punt ongetwijfeld ha ha. Het mentale aspect van de verminking, boeit me totaal niet meer. Ik heb belangrijkere dingen aan mijn hoofd met alle uitzaaiingen. Dus het feit dat het er niet zo fraai uitziet, is totaal niet belangrijk meer en zal me worst wezen. De kanker zo goed en zo ver mogelijk weg krijgen, dát is wat nu telt!

6 gedachten over “Positieve berichten

 1. Dominique it is good to read your post and learn you are coping so well and life has returned to some sort of normal these past weeks. Fantastic news the surgical site healed quickly, that is a positive sign! Also good you no longer have concerns about the scars, more positive and practical news. I wish you all the very best for the busy week ahead and hope a treatment plan will soon be in place; good you can have a second opinion if need be – there are very important decisions to be made and you need to be comfortable and confident with the team you choose. Sending love, hugs and very best wishes from Australia. Judy xoxo

  Like

 2. Wat ben je toch een mooi mens,en wat heb ik een respect voor je hoe je in het leven staat en blijft staan.Heb zelf de afgelopen 3 weken,3 operaties gehad,maar vallen vergeleken bij jou in het niets.
  We willen je gewoon heel veel sterkte blijven wensen om door te kunnen gaan.En geniet van jouw 2 kanjers op 4 poten,het beste medicijn,voor ons allebei zijn ze heel belangrijk en bijzonder.

  Like

 3. Dominique,

  Goed om te horen dat een en ander positiever verloopt en de specialisten begrip tonen voor

  jouw situatie.

  Ook goed dat je de draad weer van het dagelijks leven kunt oppakken en weer nieuwe moed hebt verzameld.

  Hartelijke groeten Willy Morcus.

  Like

 4. Ha Do, wat ben je toch een dapper, positief mens. Knap dat je alles zo goed kunt regelen en zo duidelijk door geeft. Zal je veel energie kosten.
  Fijn dat ze in Rotterdam met je meedenken.
  Weer veel sterkte en succes gewenst!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: