Stand van Zaken

In plaats van dat ik morgen een update plaats naar aanleiding van de resultaten van de biopsie en het voorstel tot behandelplan, helaas nu al een update. De oncoloog heeft gebeld dat het biopt niet representatief was. Er is geen één kankercel in gevonden. Als de radioloog zeker was geweest dat hij goed had geprikt, had het héél goed nieuws geweest. Maar hij twijfelde voor hij de biopsie startte al of het zou gaan lukken om goed aan te prikken. Nu is het slecht nieuws, want de biopsie moet overnieuw. Alleen deze keer onder geleide van CT, omdat dat duidelijker is dan onder echo. Maar het is ook een ingewikkeldere ingreep, dus vandaar dat ze eerst onder echo geprobeerd hebben (wat in merendeel van de gevallen ook doeltreffend is).

De volgende vraag is dan, wanneer? Daar heb ik helaas nog geen antwoord op. De oncoloog zei dat ze de wachtlijsten momenteel zo kort mogelijk houden voor het geval de boel rondom het corona virus escaleert. Maar zal dus op zijn vroegst ergens volgende week zijn op zijn en dan de week erna de uitslag, dus we zijn zo weer drie weken verder voor er iets gaat gebeuren.

Om af te sluiten nog een mogelijk lichtpuntje: als zou blijken dat de uitzaaiingen ook hormoongevoelig zijn, net als de tumor in mijn borst, hoef ik voorlopig geen chemo en starten we enkel met hormoontherapie.

8 gedachten over “Stand van Zaken

 1. Dominique,

  Nu maar hopen op dat laatste!!!

  Heel vervelend in deze extra spannende tijd met het virus.

  Hou je goed!!!

  Hartelijke groeten willy Morcus

  Like

 2. Nou hopen op het laatste dan maar en daar de. Boel mee onder controle te krijgen Stay strong alleen wachten zo triest 🍀🍀🍀🍀

  Like

 3. Hopen dat het je meezit Dominique , maar wederom , waar moet een mens zn geduld op den duur nog vandaan halen ???wachten wachten wachten , zo frustrerend !!! Je weet lieverd ik denk aan je❤️

  Like

 4. What a setback Dominique having to go through the biopsies again, and with no clear date given too. All the waiting must be sending you slightly crazy, I know it would me! But the good news, hormone treatment rather than chemotherapy is excellent. Sending hugs, love and lots of good wishes from Australia. Judy McShane xoxo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: