Biopsie nummer 2

Gisteren heeft de tweede biopsie plaatsgevonden. Deze keer onder geleide van echo én CT, maar wederom was het geen gemakkelijke ingreep.

Om half 3 moest ik inchecken en dan zou ik om half 4 aan de beurt zijn. Helaas werkten mijn aders niet mee en waren er vier pogingen nodig om een infuus aan te prikken. Door deze vertraging was er iemand voor mij gegaan en moest ik wachten tot die klaar was.

Van echo naar contrastvloeitstof naar CT

De tumor was wederom lastig te vinden en ze zijn ruim 1,5 uur bezig geweest. Allereerst om de tumor te traceren. Met echo lukte dit wederom niet. Ook met contrastvloeitstof en echobeelden was de tumor onvindbaar. Aan de hand van de eerder gemaakte MRI-beelden wisten ze wel waar hij ongeveer moest zitten. Omdat hij middenin de splitsing van een groot bloedvat ligt, moesten ze goed overwegen welke aanprikroute het beste was. Uiteindelijk hebben ze met behulp van echo beelden het eerste stuk door de huid en het leverkapsel geprikt. Het laatste stukje door de lever zelf en in de tumor, hebben ze ook met behulp van de echobeelden geprikt. Alleen hebben ze dan ook iedere keer als ze iets dieper staken, met CT-beelden gecheckt of ze nog  goed zaten en de juiste richting uitgingen. Mocht je je er een voorstelling van maken: jazeker, de naald zit dus in je buik als ze je heen en weer in de CT-scan schuiven. Maar uiteraard duurt zo’n scan kort; maar een minuut ofzo, omdat ze dus enkel een heel specifiek gebied willen beoordelen. Uiteindelijk kwamen ze zo bij de tumor en hebben ze twee biopten afgenomen die nu dus onderzocht zullen gaan worden door een patholoog.

Helse terugrit

Omdat het allemaal zo uitgelopen was, kwamen ze in tijdnood. Het dagbehandelcentrum sluit om 20u en ik had eigenlijk tot 20.30u ter observatie moeten blijven. Ik heb dus in plaats van één uur volledige bedrust, twee uur op mijn rechterzij gelegen om alles binnenin goed dicht te drukken. De dienstdoende oncoloog is nog even komen checken of het verantwoord was dat ik naar huis ging en goed 20u konden we vertrekken. Toen we vertrokken uit het behandelcentrum voelde ik al een gal aanval opkomen. Het kwarktoetje en de thee die ik gedronken had, vielen duidelijk niet goed. De terugrit naar huis kan ik niet anders omschrijven als hels. Ik verging van de pijn en heb 1,5 uur krom voorover gebogen in de auto gezeten, mezelf vasthoudend om niet om te vallen. Optrekken, afremmen en ieder hobbeltje in de weg deden gruwelijke pijn. Tegen de tijd dat we thuis waren, was de ergste pijn verdwenen. Mijn moeder is blijven slapen voor de zekerheid, maar gelukkig heb ik daarna geen aanvallen meer gehad.

Herstel

Twee weken geleden toen het eerste biopt werd genomen, zat de insteek bovenop mijn buik. Nu meer vanaf mijn zij en het was qua pijn niet te vergelijken. Deze keer deed het zoveel minder zeer! Nog steeds niet prettig, maar niets in vergelijking met de vorige keer. Vandaag voelt alles in mijn buik en onderrug nog wat beurs en ik heb rekening gehouden met wat ik eet (geen koffie, vet eten en chocola). Alles om de kans op een nieuwe gal aanval zo klein mogelijk te maken!

De uitslag zal denk ik in de tweede helft van week 15 bekend zijn. Als er nieuws is, laat ik het weer weten!

12 gedachten over “Biopsie nummer 2

 1. Tjonge jonge, wat heb je weer afgezien. Hopelijk zijn de biopten nu wel gelukt. Hoop voor je dat de pijn snel minder wordt!
  Het allerbeste!

  Like

 2. Jeetje wat heb jij weer moeten afzien zeg. Dat viel duidelijk niet mee. Gelukkig is dit ook weer achter de rug en wordt nu je geduld weer eens op de proef gesteld. Hou je taai en heel veel sterkte. We denken aan je en hopen op een zo gunstig mogelijke uitslag. Heel veel liefs

  Like

 3. Gelukkig heb de je de biopten achter de rug. Hopelijk herstel je snel en wordt de pijn minder. We duimen met je mee voor de uitslag 🙏

  Like

 4. Wat een doffe ellende Dominique.

  Wat je nu weet is dat ze de juiste plaats hebben gevonden.

  Hopelijk herstel je hier snel van.

  Hartelijke groeten Willy

  Like

 5. Do dat is weer een helse ervaring voor je. Eerst dat geprik in je buik en de zenuwen in het ziekenhuis zelf. Stom eigenlijk dat ze niet zo flexibel zijn om te zeggen blijf een nachtje over.
  Maar dat zou natuurlijk ook aan de Conora kunnen liggen dat ze mensen zo min mogelijk in de buurt willen hebben.
  Maar ja weten ze daar wel waar Terneuzen ligt? Bedoel mijn laatste werkgever vond ook dat ik maar met de trein naar Goes moest komen en eerlijk toen ik voor het eerst hierheen moest heb ik het ook even op moeten zoeken. Fijn dat je moeder bij je gebleven is dat moet toch een hele geruststelling zijn. Nu gaan we duimen voor een uitslag waar wat aan te doen is en liefst gisteren beginnen. Hou je taai meis, poot van Fleur.

  Like

 6. Do ik hoop dat ze nu voldoende gegevens hebben om eindelijk aan je behandelplan te kunnen beginnen. Heel veel sterkte. Groetjes Hann

  Like

 7. lieve Do wat een tegenslagen en pijn moet jij toch verwerken. ik wens je heel veel sterkte veel liefs en een dikke knuffel.

  Like

 8. Dear Dominique what an ordeal, again. Good they have the right place for the biopsy this time but what a difficult experience it has been. You are such a strong, brave person. Let us think positive thoughts and hope for a result very soon. Meanwhile, rest up, spoil yourself, stay safe. Love and hugs from Australia. Judy McShane xx

  Like

 9. Lieve Do,

  Onbeschrijflijk wat je mee moet maken. En hoe je ermee omgaat, is zo enorm bewonderenswaardig.
  Nu weer het zenuwslopende wachten op de uitslag.
  Bovendien in een tijd waarin velen letterlijk een arm om je heen willen slaan, maar wat nu alleen op afstand kan.
  Lieverd bij deze sla ik die arm om je heen en dikke knuffel.
  Ik denk aan je❤️💋.
  Heel veel sterkte!

  Liefs van Chantal

  Like

 10. Dat was wel een behoorlijk intensief gebeuren met veel pijn.
  Hopelijk Is het nu wel gelukt en dat de pijn snel weg…..Nu afwachten op een positief behandelbaar resultaat.
  Heel veel sterkte Dominique, ik denk aan je.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: