Nog steeds geen duidelijkheid

Omdat ik nog altijd geen telefoontje had gehad over de uitslag van het leverbiopt van 27 maart, besloot ik gisterochtend te bellen. Er was iets misgegaan en ze waren vergeten een belafspraak in te plannen. Vandaag werd ik dan eindelijk gebeld met de uitslag, maar wederom geen duidelijkheid.

Uitslag

Ook in de twee biopten die 27 maart zijn genomen, zijn geen (tekenen van) kankercellen gevonden. De grote vraag is nu, zijn die er überhaupt wel of is er wéér mis geprikt? Welk antwoord het ook is; het roept allemaal nieuwe vragen op. Als het in mijn lever geen uitzaaiingen zijn, laten we dat dan voor wat het is en concentreren we ons op de uitzaaiing op mijn bekken en moeten we daar een biopt van gaan nemen om te kijken of dat wél een uitzaaiing is? Of gaan we nog een derde poging wagen om een leverbiopt te nemen, maar voegt dat iets toe als het zo slecht te vinden is én al twee keer eerder niet gelukt is? En hoe lang ga je dat proces herhalen als er iedere keer geen kankercellen worden gevonden? Of moeten we nu even helemaal geen biopt meer nemen en gewoon gaan behandelen? Zo ja, wat is dan de beste behandeling? Of is afwachten de beste optie en over drie maanden een nieuwe PET-CT laten maken om te kijken hoe het er dan voor staat?

Weer afwachten

Mijn oncoloog weet het ook niet meer en bespreekt mijn dossier aanstaande dinsdag in hun overleg. Ze belt me dan later in de week terug wat ze denken dat de beste volgende stap is.

De Kerstdagen waren onzeker, omdat we niet wisten of ik borstkanker had. De Paasdagen zijn onzeker, omdat we niet weten of ik nu wel of geen uitzaaiingen heb en hoe we nu verder moeten. Dus het zou fijn zijn als we dan de volgende feestdagen eindelijk eens duidelijkheid hebben en ik met Pinksteren een behandeling ben gestart…

10 gedachten over “Nog steeds geen duidelijkheid

 1. Jeetje, er wordt wel heel wat van jouw geduld gevraagd. Niet normaal hoor. Wat een spanning zal jij ervaren.
  Maar hopen dat ze gauw antwoord hebben op al jouw vragen en niet te vergeten met een goede actie komen om je te helpen.
  Heel veel sterkte meisje. Liefs en groetjes

  Like

 2. Lieve Do,

  Bedankt voor je uitvoerige update. Ik kan me goed voorstellen dat de onzekerheid je weer aan het denken zet. Nu denk jij natuurlijk altijd heel goed na, maar hier zijn het derden die iets doen wat, laat ik het gewoon zo maar noemen, voor jou niets oplevert. Ja vragen levert het op. Wat moet er nu gedaan worden? Jij wil begrijpelijk weten wat er op korte termijn gaat gebeuren omdat je alles zoveel mogelijk wil indammen. Dan start je liever vandaag dan morgen met welke behandeling dan ook. Hopelijk leidt het volgende overleg tot conclusies waar je wat mee kunt. Ik ben heel benieuwd wat de medici gaan voorstellen. Sowieso wat zij nu helemaal van jouw toestand vinden. Natuurlijk moet de uitzaaiing op het bekken, als daar sprake van is, ook goed onderzocht worden.

  En al die tijd ligt hier de chocolade op jou te wachten. Ik was even bang voor smeltperikelen met de temperatuur. Ik heb eens een klomp chocolade gekregen terwijl het eigenlijk truffels waren. Vanavond ga ik ze brievenbus klaar maken en wegbrengen. Het is een probeersel.

  Poeh, de volgende keer bel ik weer hoor! Dat domme getyp op die telefoon is niets. Maar ik wilde je even iets laten horen.

  Heel veel lieve groeten en – per gsm mag dat – een dikke knuffel.

  Ed & Annelies

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  >

  Like

 3. Lieve Do dat zijn weer geen leuke dingen om te horen maar inderdaad hopen dat met Pinksteren je een goede uitslag krijgt veel liefs van ons Eric en Nicole

  Like

 4. Lieve Dominique, dat wachten jeetje daar wordt je wel moe van… Maar hou moed . En wat een bewondering heb ik voor je schrijven van deze blog .ik hoor je het gewoon vertellen. Bedankt voor je openheid , ik denk aan je en een knuffel aan Uli 🐾en Mika🐾

  Like

 5. Dominique this waiting is so frustrating for you. Good that no cancer cells were found in your second round of biopsies and I would hope they would waste no more time but begin a treatment regime instead. I trust the oncologist will have more news this week, they are making you live with uncertainty too much. Sending supportive love and hugs from Australia. Judy McShane xoxo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: