Weer al nieuws!

Vanochtend ben ik gebeld door de specialistisch verpleegkundige Oncologische Chirurgie. Na overleg met het hoofd Oncologische en Gastro-intestinale Chirurgie is besloten dat we de lever metastasen met RFA gaan verwijderen. Dus de warme naald, kankercellen gaan trillen door de hitte en vernietigen/verbranden zo zichzelf. Het magnetron-idee, zeg maar. Toen ik het vanochtend aan mijn collega’s vertelde, vroeg iemand of je naderhand dan ook de “ping” hoort. Ik vrees dat ik hem moet teleurstellen 😉

Maandag word ik gebeld voor het voorlichtingsgesprek. Dan zal onder andere gekeken worden of het pre-operatief ook telefonisch kan of dat ik daarvoor wel naar Rotterdam moet. De ingreep vind namelijk onder lichte narcose plaats. Als alles op groen licht staat, word ik op de wachtlijst geplaatst en meestal ben je dan na 3-5 weken aan de beurt.

Op de dag van de ingreep moet je je ’s ochtends vroeg melden, dan later die dag is de ingreep en naderhand blijf je nog één nacht ter observatie in het ziekenhuis. Dat vind ik wel een fijn idee, omdat ik natuurlijk na beide leverbiopsies enorme galaanvallen had. Het herstel is ongeveer een week. Na 6 weken wordt een controle scan gemaakt. Tijdens de ingreep wordt regelmatig gecheckt of er voldoende marge weggebrand is. Mochten ze twijfelen, kunnen ze een marker plaatsen en als na de controlescan nog steeds twijfel bestaat, weten ze dankzij die marker welk gebied ze nog moeten bestralen. Dus eigenlijk spelen ze hiermee op double safe, want er is nog een plan B.

Afhankelijk van wanneer de ingreep gaat plaatsvinden en hoe snel ik naderhand herstel, zal besloten worden wanneer we chemo starten. En tegen die tijd zal er dan uiteraard ook meer bekend zijn hoe, wat en waar.

Bedankt voor jullie lieve reacties weer na mijn vorige bericht en fijn weekend allemaal!

17 gedachten over “Weer al nieuws!

 1. Bedankt Dominique voor je berichtje. Nu gaat alles ineens snel en heb je ook een plan waar je je op kunt richten.

  Het klinkt ook goed dat alles dubbel wordt gecontroleerd.

  Zou hier zelf ook vertrouwen in hebben.

  Voor nu goed weekend en even genieten met de honden aan de dijk.

  Hartelijke groeten Willy

  Like

 2. Fijn Dominique dat je ons zo goed op de hoogte houdt. Je schrijft heel boeiend en duidelijk.
  We denken aan jou/jullie.
  Fijn weekend.
  Groet,

  Like

 3. Hey Do.. ben blij te horen dat je eindelijk weet waar je aan toe bent. Nu kan je tenminste vooruit gaan kijken. Veel sterkte met alles en daarna uiteraard een héél voorspoedig herstel gewenst! … Groetjes, Natascha

  Like

 4. Veel succes met de ablatie. Is goed te doen. Heb wel wat langer mijn gemak moeten houden. Bijna geen pijnstilling gebruikt. Het is een pracht ingreep. Heel veel succes Dominique !

  Greetz, Manon

  Like

 5. Wat fijn om te lezen dat je (eindelijk!!) wat duidelijkheid heb over het behandelplan.
  Veel sterkte en succes de komende tijd.

  Like

 6. Hoi Do
  Eindelijk eens iets waar je je op kunt richten!
  Veel sterkte en we branden weer een kaarsje voor je!
  Liefs elly

  Like

 7. Beste Do, Ik ben blij dat ze gaan starten, weet je of ze bij deze behandeling ook een biopt nemen? Ivm Corona: zorg dat je de blauwe ISLA zuigtabletten in huis hebt. Daar zit Ijslands mos en dat maakt de diepe longgedeelten open – daar zit de corona. Menthol eucalyptius etc zetten de bovenste longgedeelten open en sluiten de diepe longgedeelten en dat moet je dus juist niet hebben – dat doen ze mi totaal fout in de IC’s momenteel. Ga aub door met de salvesterol en voor de punctie 5 dagen dubbele dosis nemen want door de behandeling komen er cellen vrij en dat moet de salvesterol juist helpen opruimen. Vaak ben je na zo’n behandeling te beroerd van alles en door even te overdoseren ben je die dagen/eek in ieder geval beschermd. Succes Frank

  Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

  Like

 8. Hoi Do, fijn dat je weet wat er gaat gebeuren! Dat er eindelijk duidelijkheid is. Weer bedankt voor beide updates en heel veel succes met de behandelingen!
  Sterkte!

  Like

 9. Lieve Do,

  Bedankt voor je updates. Denk veel aan je. Eindelijk een plan waarin er een behandeling plaats gaat vinden. Ondanks dat daar al heel lang op gewacht wordt, zal het ook zwaar zijn. Je bent een kanjer. Ik had altijd al heel veel respect voor je. Daar is nog heel veel bijgekomen. Heel veel sterkte en succes. Dikke knuffel ❤️💋.

  Like

 10. Hi Dominique,
  Such a relief, a treatment plan and progress soon. You are in good hands, I like the double-check of the radiation – extra care is required here for sure, and an overnight stay is definitely best for you.
  Take care, stay strong – may the wait not seem too long for you.
  Love, hugs, good wishes.
  Judy McShane xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: