En door!

De straling was amper goed en wel mijn lijf uit toen we alweer in het ziekenhuis zaten, alleen deze keer in Terneuzen. En wel om de chemo door te spreken, want dat kan gewoon hier, zo fijn! Eén ding is zeker, het gaat pittig worden…

Vorige week maandag en woensdag had ik de laatste bestralingen. Ben ze redelijk goed doorgekomen. Ik ben nog herstellende; nog vermoeider dan anders en heb minder eetlust. Maar dat trekt de komende dagen wel weer verder bij.

Vrijdag had ik de eerste afspraak in het ziekenhuis in Terneuzen met de oncologisch specialistisch verpleegkundig over de chemo. We starten vandaag precies over twee weken, dinsdag 21 juli. Voor die tijd heb ik nog een afspraak bij de tandarts, pruik uitzoeken, tweede voorlichtingsgesprek (op de dagbehandeling zelf deze keer) en er moet er nog een PICC-lijn ingebracht worden. Dit is een blijvend infuus in mijn bovenarm waar ik de chemo door zal krijgen. Ze zoeken een groot bloedvat in je bovenarm, dat wordt aangeprikt en door dat bloedvat brengen ze een slangetje in dat helemaal door gaat tot aan je hart. De chemo is erg agressief en zo worden de bloedvaten wat gespaard. Als het gehele chemo traject afgerond is, zal de PICC-lijn weer worden verwijderd.

Totaal zal het traject minimaal twintig weken duren. De eerste vier keren, zitten er twee weken tussen. Dit zullen de zwaarste zijn, zowel qua medicijnen met bijwerkingen als qua tijdspad. Normaal gezien zitten er drie weken tussen, waarvan je er normaal gesproken één beroerd bent, één niet fit en één beter voelt. Maar omdat ik de intensieve behandeling krijg, wordt die derde week er afgesnoept.  Mits mijn bloedwaarden niet goed zijn natuurlijk, want dat wordt een paar dagen voor iedere chemo gecheckt en als ze te laag zijn, wordt de nieuwe toediening een week uitgesteld.
Na die eerste vier keren (we zijn dan dus minimaal acht weken verder), gaan we over op twaalf keer wekelijks. Begin december zijn we dus op zijn vroegst klaar met dit circus.

De te verwachten bijwerkingen zijn de gebruikelijke bij chemo: misselijkheid en braken, kans op spontane bloedingen en infecties door tekorten in bloedhuishouding, verstopping, haarverlies, vermoeidheid, droge slijmvliezen en veranderingen in smaak en geur, etc. Het is afwachten in welke mate ik er last van zal hebben.

Alles bij elkaar niet iets om naar uit te kijken. Het is nodig en natuurlijk zal ik het ondergaan en er voor gaan, maar eerlijk is eerlijk, het zal heel pittig gaan worden!

12 gedachten over “En door!

 1. Poeh zeker niet iets om naar uit te kijken, maar logisch dat je er voor gaat. Heel veel sterkte lieve schat en ik hoop voor jou dat de bijwerkingen meevallen. We denken aan je en leven met je mee. Sterkte en heel veel liefs.

  Like

 2. Lieve Do zoals ik kan lezen wordt dit wel heel pittig ik wens je heel veel strekte in de komende periode.
  Veel liefs en dikke knuffels Nicole en Eric

  Like

 3. Wat krijg jij weer veel voor je kiezen. Heel veel sterkte!
  Hoop zo dat de bijwerkingen mee zullen vallen. We denken aan je. Dikke knuffel en heel veel liefs ❤️💋

  Like

 4. Lieve Do
  De toekomst is er niet rooskleuriger op geworden maar zoals altijd ga je er vol goede moed tegenaan.
  Ik wens je ongelooflijk veel kracht, sterkte en vertrouwen toe.
  Ik leef met je mee en in gedachten ben ik bij je.

  Hou vol!
  Liefs Elly Scheele

  Like

 5. Tjonge Dominique wat een heftige start. Deze hindernis heb je genomen.

  Wat een volle agenda!!!

  Weet dat je er helemaal voor gaat en hoop dat je lichaam dit alles kan bolwerken.

  Heel veel sterkte voor de komende tijd.

  Hartelijke groeten Willy

  Like

 6. Good the radiation is done and plans for the chemo are in place, but what a gruelling time it will be. You are such a strong person though and we hope by the end of the year you will be cancer free and looking forward to a brand new and healthy life. As always, my love and best wishes from Australia. Judy McShane xxxx

  Like

 7. Ondanks alles blijf je super positief! Zet ‘m op Do, het wordt een pittige tijd. Heel veel sterkte. Je bent een pracht mens 😘

  Like

 8. Lieve Do, je bent en blijft mijn kanjer. Ik denk elke dag aan jou en hoop je steeds een beetje- of liever gezegd- een hele boel energie te sturen. Ben erg trots op je. Sterkte lieverd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: