Home Sweet Home

Sinds gistermiddag lig ik weer lekker in mijn eigen bedje met mijn hondenvrienden om me heen. En zo heerlijk rustig! Ik heb echt níets te klagen over mijn opname; iedereen was super aardig en behulpzaam, ben verwend met een tweepersoonskamer voor mij alleen, werd rekening gehouden met mijn rusttijden ’s middags, het eten was goed… Maar dan nog blijft het lawaaiig en uitrusten in een ziekenhuis is nu eenmaal onmogelijk.

Mijn witte bloedcellen en bloedplaatjes zijn weer stijgende en zijn hoog genoeg om naar huis te mogen. Maar helaas nog niet hoog genoeg om de chemo van morgen door te kunnen laten gaan. Als ik het allemaal goed begrepen heb, is de normaalwaarde van de bloedplaatjes 150-400, chemo mag vanaf 100 en ik zat gisterochtend nog maar op 66. Wat op zich al wel weer mooi is als je bedenkt dat ik vrijdag nog op 0.0 zat, maar toch… niet voldoende om een nieuwe kuur in te gaan. Die is dus een week verzet naar de 13e. Ik voel me prima, maar mijn bloedwaarden zeggen duidelijk wat anders. Het is jammer om zo vroeg in het traject al op achterstand te geraken, maar het is niet anders. Wat niet kan, dat kan niet.

Mijn urine kweek bleek trouwens toch positief. Ik had nog niet echt blaasontsteking, maar zat op het randje. Of deze infectie de oorzaak is geweest van de koorts en dit hele circus of misschien mijn kapotte tandvlees en zere keel… we zullen het niet weten. Wat we wel weten is dat de koorts nu lekker weg is, mijn bloedwaarden zijn terug aan het stijgen en ik heb nog voor vijf dagen orale antibiotica, dus we gaan nu weer de goede kant op!

Gisteravond zijn mijn haren trouwens kort geknipt. Niet m’n beste look ooit, maar het is maar voor een weekje en dan zullen deze haren ook uitgevallen zijn. Als het goed is, wordt de selectie haarwerken van Hair4Her vandaag bezorgd. Ben super benieuwd! Uiteraard zal ik jullie nog laten weten of er iets bij zat en zo ja, welke ik gekozen heb.

Dat was het weer voor nu. Ik ga genieten van het mooie weer, pak mijn werk weer wat op en ondertussen rust ik lekker uit!

8 gedachten over “Home Sweet Home

 1. How good to know you are back home with Ulli and Mika – and enjoying the comfort and seclusion of your own bed! Great the platelet levels are rising and that you feel good, amazing considering what your body is going through. Don’t worry too much about the loss of hair, you will still look beautiful no matter what – and if the wigs don’t impress you, a pretty soft scarf or bandana will maybe be an alternative. As always your update is positive and happy, what a wonder woman you are. Enjoy your time at home xx

  Like

 2. Gelukkig ben je weer thuis Dominique.

  Nu even tijd om op kracht te komen en moed verzamelen voor de volgende ronde.

  Hartelijke groeten Willy

  Like

 3. Hoi Dominique, aan de ene kant een tegenvaller dat de chemo een weekje uitgesteld is en aan de andere goed nieuws dat de bloedplaatjes een stijging laten zien. Het is fijn dat je je goed voelt zodat je intussen kracht op
  kan doen voor de volgende kuur. Probeer te genieten van het mooie weer en sterkte verder.
  Lieve groet,

  Like

 4. Gelukkig weer thuis. Een enorme tegenvaller dat chemo niet door kan gaan (hoe vreemd het ook klinkt, dat het een tegenvaller is dat chemo niet doorgaat), gelukkig stijgen je bloedwaarden weer. Wat ben je toch een kanjer en zie je het halfvolle glas in plaats van het halflege. Wat ben jij te bewonderen! Hou vol en dikke knuffel❤️!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: