Als je haar maar goed zit!

En dat zit het vanaf nu! Ik heb een super mooi haarwerk via Hair4Her te leen en ben er heel erg mee in mijn nopjes.

Na de niet zo positieve ervaring bij een haarzaak hier in de buurt, had ik de hoop op een pruik opgegeven. En dat vond ik oké; mutsjes en sjaals waren ook prima. Maar toen kreeg ik een berichtje van een vriendin die in Libelle had gelezen over Hair4Her: een stichting die gebruikte haarwerken inzamelt, reinigt en modelleert en ze vervolgens kosteloos uitleent aan kankerpatiënten voor de tijd dat ze door chemo kaal zijn. Wat een geweldig initiatief! Ik probeerde mijn enthousiasme te temperen, want a) ze zitten in Arnhem en mijn conditie laat het niet toe daarheen te gaan en b) hoe kunnen ze in vredesnaam op afstand een goede pruik voor mij uitkiezen?! Maar, niks te verliezen, dus ik besloot ze een mailtje te sturen en wat blijkt, ze sturen ook gewoon een selectie haarwerken voor je op zodat je thuis kunt passen!

Volgende stap was aangeven wat mijn wensen waren qua model, lengte en kleur en vervolgens ging Esther in hun collectie van meer dan 800 haarwerken zoeken naar geschikte modellen voor mij. Via WhatsApp mocht ik alvast een “eerste keuring” mee uitvoeren en maakten we een selectie van 4 haarwerken die ze me zou opsturen. Een dag later werd een grote doos bezorgd en kon het passen beginnen!

De andere drie kanshebbers

De kwaliteit van alle vier de haarwerken is super goed en ze zijn prachtig onderhouden. Hoewel ik heel graag lang haar wilde, blijk ik daar niet zo’n hoofd voor te hebben en het leek me ook wat onpraktischer met mijn nekkraag en de vaak toch wel stevige bries hier aan de dijk. De twee steile modellen waren kanshebbers, maar ik ben bang dat als ik nog wat afval, ze mijn gezicht nog smaller maken en ze waren ook wat braver. Dus uiteindelijk werd het deze asymmetrische bob lijn met een slag in het haar. Heel vrolijk en mooi van kleur!

Naast het haarwerk, heb ik ook nog vier mutsjes te leen gekregen. Ook hierin mocht ik aangeven welke kleuren ik graag wilde, effen of een printje, mutsje of mutsje met sjaal, etc. Ze zitten heerlijk en passen goed bij mijn kleding.

Ook in de doos zaten shampoo, conditioner en spray voor het onderhoud van het haarwerk. Tips daarvoor had ik al via de mail ontvangen. En een borstel om het haarwerk te kammen, een wig cap voor tijdens het passen (hygiëne), een linnen boodschappentasje van Hair4Her, een kaarsje om van het passen een rustgevend momentje te maken en een beschermengeltje voor deze zware tijd. Zo attent!

Omdat Hair4Her een stichting is, vragen ze een vrijwillige bijdrage en uiteraard heb ik de verzendkosten vergoed. Ik ben super blij dat mijn vriendin me op Hair4Her attendeerde en ik alsnog een mooi pruik heb. Hoewel het nu wel even te warm is om haar te dragen. Mijn haren beginnen nu goed uit te vallen. Ze liggen overal en vanochtend dwarrelden ze in mijn yoghurt, ze plakken op mijn gezicht en kleding. We zijn weer een nieuwe fase ingegaan! Heb goede en mindere dagen, maar er zit echt duidelijk een stijgende lijn in mijn herstel. Kan 2-3 keer per dag zelf de honden uitlaten en begin ook deze vermoeidheid weer beter te (her)kennen. Na de bestraling was het een vermoeidheid waarbij je er even doorheen moest en je dan beter voelde. Dat werkt bij deze vermoeidheid niet en is een kwestie van aan toe geven en rust nemen. Dus dat doe ik dan ook wanneer nodig. En met deze temperaturen is veel doen sowieso onmogelijk, dus ik hou me gedeisd, lees een boek, haak wat en zo kom ik mijn dagen prima door. Op naar woensdag als mijn bloedwaarden opnieuw gecheckt worden! 🤞🏽

Voor degenen die zich afvragen hoe ik de foto met mijn haarwerk gemaakt heb zonder naar beneden vallend hoofd: die is gemaakt in de seconde die tussen het moment zit dat ik mijn hand weghaal en mijn hoofd naar beneden zakt 🙃

15 gedachten over “Als je haar maar goed zit!

 1. Fijn dat er een bij jou passend haarstukje tussen zat. Nee inderdaad, een dikke bos heel lang haar is nu inderdaad niet zo gemakkelijk.
  We zijn blij dat het nu in ieder geval een stuk beter met je gaat. Pas heel goed op jezelf hoor, veel rusten hoort daar nu bij. Heel veel liefs en groetjes van Bram en Marja Buddy en Joy.

  Like

 2. Haarstuk staat je goed en wat een prachtige stichting. Geniet van je goeie dagen en blijf sterk als het wat minder gaat. Gr. Leendert en bianca

  Like

 3. Wow – you look stunning, great choice of wig! Also good news you are feeling better, resting when you need to. Fingers crossed for a good blood test result Wednesday. xx

  Like

 4. Top hoor en vind het mooi dat d zo’n stichting is die de mensen op deze manier helpen chapeau. Hopelijk weer snel verder in je proces 🍀🙏🏻

  Like

 5. Goede keus Dominique. Staat je goed. Wat een geweldig initiatief en zoveel keus.

  Gelukkig sterk je weer aan, geeft goede hoop voor woensdag.

  Hartelijke groet.

  Willy

  Like

 6. Wat een mooi haarwerk, Do!
  Je ziet niet eens dat t een haarwerk is.
  Je ziet er mooi uit zoals altijd!
  Ik lees al je stukjes, en volg het allemaal. Wat ben je toch een bikkel en positief ! Geweldig vind ik dat.
  Veel sterkte nog voor de behandelinge die komen.
  Lieve groet, Else

  Like

 7. Wat fijn dat je zo attent geholpen ben met wat verschillende keuzes. Het staat je inderdaad goed en ik hoop voor jou dat as woensdag je bloedwaarden goed zijn. Liefs Hanny.

  Like

 8. Hallo lieve Do je ziet er prachtig uit met met je pruik. hoop dat je chemo weer door kan gaan voor de voortgang van je gezondheid. Dikke kus en een knuffel van ons Eric en Nicole

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: