CHEMO 02 | In the pocket!

Het heeft even geduurd en eigenlijk iets later dan gepland,  maar hier dan toch de update over mijn tweede chemo kuur! Tot zover alles goed gegaan. Nog altijd pittig en zwaar, maar in z’n geheel gezien toch beter te doen en net wat minder heftig.

In mijn achterhoofd houd ik toch wel de zorg of we met 75% van de dosis ook wel toekomen en het wel echt alle kankercellen zal doden. Aan de andere kant moet ik dat ook rationaliseren: de dosis verlagen is erg uitzonderlijk en wordt enkel in extreme gevallen gedaan, dus het was echt te gevaarlijk om op 100% door te gaan. Natuurlijk zijn daar ook gewoon protocollen voor en mijn bloedwaarden waren na de eerste kuur ver onder de grens van wat acceptabel is en ze hebben gewoon het protocol gevolgd. Dus hoewel ik wéét dat dit de juiste beslissing was, een beetje zorgen geeft het toch wel.

Dat gezegd hebbende moet ik toegeven dat ik stiekem toch ook wel erg blij ben dat de tweede kuur wat beter te verdragen was voor mijn lijf. Ik ga niet liegen, die eerste dagen als ik op mijn beroerdst ben, denk ik daar heel anders over. Ook nu de dosis wat lager is, blijven die gewoon super heftig en het enige wat je kan doen is jezelf keer op keer voorhouden dat het vanaf dag 4 beter wordt. Maar die eerste dagen zijn gewoon hels, alles is je teveel en het is een kwestie van overleven. Sorry, dit klinkt niet als de positieve Do die jullie gewend zijn, maar ik ga het niet mooier maken dan het is. Kanker is geen prachtig heroïsch gevecht; het is afzien, strijden en overleven en dat is wat ik nu doe.

Deze keer had ik naast de “standaard” bijwerkingen vooral veel last van droge slijmvliezen en vorige week donderdag had ik een rectale bloeding. Daarnaast is concentreren deze keer wel een dingetje en natuurlijk de blijvende vermoeidheid. Moet mezelf echt regelmatig een schop onder m’n kont geven om bijvoorbeeld de honden te gaan uitlaten of wat te werken. Mijn smaak is weer wat verder veranderd. Niet alles smaakt per definitie vies, maar wel anders. Zaterdag aten we frietjes, maar ze smaakten toch echt naar vis 🤦🏼‍♀️. Mijn haaruitval stond even een kleine week stil, maar is vandaag weer terug begonnen. De allerlaatste donshaartjes zullen nu ook wel snel uitvallen, vermoed ik.

Overmorgen worden mijn bloedwaarden weer gecheckt. Ben ik er gerust op? Eerlijk gezegd niet. Als ze acceptabel zijn, krijg ik donderdag kuur nummer 3. Zo niet, dan moeten we weer een week uitstellen. Op zich zou dat een opluchting zijn, want ik voel me – op dit moment dan toch – fysiek nog niet goed genoeg om een nieuwe kuur in te gaan. Maar als we én de dosis verlagen én er iedere keer drie in plaats van de geplande twee weken tussen komen te zitten…. je snapt ‘m… Enfin, eerst maar de bloedwaarden afwachten. Misschien geven die direct doorslag om uit te stellen of zijn ze prima en is dit gewoon de vermoeidheid die er bij hoort en blijft. Ik hou jullie op de hoogte! 😘

10 gedachten over “CHEMO 02 | In the pocket!

 1. Het valt niet mee hè, maar zoals altijd hou jij de moed er in. Fijn dat het nu een stuk beter verloopt en ik hoop voor jou dat je bloedwaarden goed zijn. Dat alles wat rustiger nu, zo door kan blijven gaan.
  Heel veel sterkte, we blijven kaarsjes voor je branden. Groetjes Bram, Marja, Buddy en Joy

  Like

 2. So sorry to hear you are not feeling the best Dominic, but I am glad you are telling it like it is rather than pretending you are doing it easy. I watched a good friend go through this same ordeal, it is extremely tiring, and the side effects can be horrendous – but, there is light at the end of the tunnel, even if it seems a long way away right now. Rest up, take good care of yourself – that is so important. Love and hugs from Australia. Judy McShane xx

  Like

 3. Lieve Do snap dat je niet de positieve Do bent maar vind het knap dat je, je verhaal met ons deelt.
  Wij wensen je heel veel sterkte knuffel en liefs van ons Eric en Nicole

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: