Geduld is een schone zaak….

En laat ik dat nu nét niet zoveel hebben! Helaas zal ik toch even moeten oefenen, want de derde kuur gaat morgen niet door. Vandaag is m’n bloed gecheckt en de waarden zijn (wederom) nog te laag.

Weer die stomme trombo’s

Wat we inmiddels met zekerheid kunnen zeggen, is dat de chemo extreem op mijn beenmerg werkt en dat beenmerg het heel zwaar heeft. Mijn witte bloedcellen (de leukocyten en neutrofielen) zijn in principe oké, maar zitten heel nipt boven de ondergrens (bv. de ondergrens van de neutrofielen is 1.5 en ik zat vandaag op 1.8). Dat is op zichzelf al vrij bijzonder, omdat ik daar natuurlijk die injectie voor krijg en je zou verwachten dat die waarden daardoor veel hoger zouden zijn. De injectie zou de aanmaak een boost moeten geven en zelfs met die injectie, zitten we dus maar heel nipt kantje boord. Niet ideaal, maar te doen. Het grote probleem zit hem wederom in de trombocyten; de bloedplaatjes. Die moeten minimaal op 100 zitten wil het verantwoord zijn om een nieuwe kuur te ondergaan en die waren vandaag 76. Als we met deze waarden een kuur zouden geven, zullen ze door de kuur uiteraard verder gaan dalen en is de kans op een fatale bloeding groot. En dat willen we uiteraard niet!

Wat nu?

Weer een week uitstellen? Maar we zitten al op 75% van de dosis (met de impact dat de chemo op mijn beenmerk blijkt te hebben, snappen we nu dus ook beter waarom 100% van de dosis zo rampzalig verliep) en dan zit er wéér een week langer tussen twee kuren dan gewenst… dat is verre van ideaal. Wat we nu gaan doen, is iedere dag bloed afnemen en checken of de bloedplaatjes al boven de 100 zijn. Zo ja, dan kan ik de dag erna chemo krijgen. Zo niet, checken we de dag erna weer en hopelijk dan chemo de dag daar weer na. En dan gaan we net zo lang tot het boven de 100 is. Alle dagen die we eerder zijn dan het uitstellen van een week, zijn meegenomen.

Morgen dus nieuwe check en hopelijk dan vrijdag chemo. Zo niet, dan checken we vrijdag weer voor de kuur op maandag. Ik vermoed dat vrijdag nog wat kort dag is, maar hopelijk lukt het maandag dan! 🤞🏽

9 gedachten over “Geduld is een schone zaak….

 1. Tja, wachten valt niet mee, maar ik ben blij dat ze alles zo goed in de gaten houden bij je. Heb geduld, al is dat dan misschien niet je sterkste punt, je optimisme is dat zeker wel. Houdt moed, rust nog even goed uit. De volgende kuur komt snel genoeg . Sterkte en heel veel liefs Bram, marja, Buddy en Joy

  Like

 2. Wat een teleurstelling weer. Goed idee om dagelijks te checken en nu maar hopen en bidden dat de bloedplaatjes snel op het gewenste niveau zijn. Heel veel sterkte en geduld verder.

  Like

 3. Tjonge Dominique wat een spannende tijd, maar ze kunne natuurlijk geen enkel risico nemen.

  Goede optie om zo te checken. Dagen dat het nog niet kan hopelijk wat aan sterken.

  Hartelijke groeten

  Willy

  Like

 4. Och Dominique wat is het toch afzien. En inderdaad hoef je het niet mooier te maken dan het is. Je mag het zeggen zoals jij het voelt want het is overleven. Ik hoop dat je bloedwaarden weer gauw hoog genoeg zijn. Wij snappen heus wel dat ondanks je altijd zo positief bent je net als ieder ander je twijfels en angsten hebt. Ik ben in ieder geval super trots op jou. Veel liefs en sterkte

  Like

 5. Disappointing and frustrating as it must be Dominique, it is also good the medical team are taking things carefully and tailoring the treatment to suit your own special needs. That is good, we do not want dangerous risks taken! Stay strong, it will happen – rest, hug Mika and Ulli extra tight – all will be well xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: