CHEMO 04 | In the pocket!

Het zit er op, jongens! Het eerste deel van de chemo hebben we doorstaan! Het heeft – in ieder geval voor mijn gevoel dan toch – wat langer geduurd voor jullie weer van me horen, maar helaas lukte het niet eerder.

Laatste A/C-kuur

Voor de laatste keer druppelde het “rode gif” (aka Doxorubicine) naar binnen! 🎉

Over de vierde chemo valt qua verloop en bijwerkingen weinig nieuws te melden. Dat verloopt iedere keer wel zo’n beetje hetzelfde. De eerste vijf dagen zijn zwaar met dag 3 en 4 als extreem dieptepunt. Vanaf dag zes wordt alles weer beter en voel je je weer wat meer mens. Wat deze keer wel verschilt van eerdere kuren en ook de reden is dat ik nu pas een nieuwe blog schrijf: het herstel duurt steeds langer en je levert iedere keer wat in. Natuurlijk niet zo vreemd naarmate je verder in het traject komt. Ik blijf duidelijk vermoeider en mentaal wordt de rek wat minder.

De volgende stap(pen)

Als ik iets geleerd heb, is het wel dat iedere dag anders is. Wie weet voel ik me morgen dus wel weer bright and shiny, maar dat zullen we moeten afwachten. Maandag de 28e staat de eerste kuur met het – voor mij –  nieuwe medicijn gepland. Vrijdag moet ik dus al terug om mijn bloed te laten checken. Normaal wordt dat de dag voorafgaand aan de chemo gedaan, maar dat kan nu natuurlijk niet, dus in plaats van één dag ervoor, is het twee extra dagen vroeger. Mijn waarden zijn een dag voor de geplande chemo altijd nog te laag, dus de kans is groot dat ze nog stevig lager zijn als we ze vrijdag al checken. Dan kan het twee kanten opgaan. Als ze echt nog veel te laag zijn, is de kans groot dat we de nieuwe kuur niet 28 september, maar pas 5 oktober starten. Ik wil deze kuren namelijk op maandagen krijgen (het hoe en wat, daarover later meer). En met hoe ik me op dit moment voel, zou dat extra weekje best wel fijn zijn om fysiek en mentaal bij te komen, misschien met wat vrienden afspreken, etc. Een andere optie is dat de waarden niet dramatisch laag zijn, ik me fysiek weer beter voel tegen die tijd en we besluiten maandag nog een keertje te checken in de hoop dat de kuur de 28e wel gewoon door kan gaan. Op dit moment kan het nog alle kanten op!

Voor de komende dagen houd ik me een beetje koest. Wat werken, wat haken, wat met de honden naar buiten… alles wat lukt is mooi en lukt het niet, dan is het wat het is en blijft de wereld ongetwijfeld ook gewoon rond draaien!

11 gedachten over “CHEMO 04 | In the pocket!

 1. Super tu continues formidablement à te battre tout sera bien pour la suite on est avec toi par la pensée car trop loin pour te faire de grosses bises et interdit avec la covid
  Bisous annick et michel👍🥰

  Like

 2. Lieve Dootje,

  Zojuist je bericht gelezen. Blij voor jou dat er al een zwaar deel opzit. Ben nu bij Charlotte en wij sturen je zonnestralen en liefs. Xx

  Like

 3. Lieve Do
  Wat put ik toch weer energie uit jouw mails.
  Nu mn mama ook het gevreesde k woord heeft ben ik emotioneel.
  We hopen en bidden iedere dag, ook voor jou lieverd!
  Hou je sterk!
  Liefs Elly

  Like

 4. Gelukkig, dit deel heb je achter de rug. Nu lekker uitrusten en genieten van de dagen dat je je goed voelt. Hopelijk zijn dat er heel veel. liefs en groetjes van Bram, Marja, Buddy en Joy

  Like

 5. Ik ben blij voor je dat de eerste ronde voor jou voorbij is. Misschien is een weekje bijkomen zo slecht nog niet. Maar ik begrijp dat je steeds verder wil. Ik vermoed dat iedereen in deze periode ongeduldig zou zijn. De wereld draait inderdaad door maar wij missen wel je lach, positieve instelling jou inbreng bij jouw omgeving. Een ding hoop ik echt dat je minder bijverschijnselen krijgt bij je nieuwe kuur. Knuffel Hanny

  Like

 6. Lieve Dominique,

  Gelukkig dat het zwaarste gedeelte er nu op zit.

  Een weekje bijkomen is misschien toch ook niet verkeerd en kun je weer moed verzamelen voor de volgende periode.

  Mooi dat je ons op de hoogte blijft houden , maar forceer niets hoor Dominique.

  Hartelijke groeten Willy

  Like

 7. Dear Dominique, I am so pleased to read you have gone through the last round of chemo and are resting at home again. Take it easy, relax – let your body and mind heal at their own pace. Your blogs are so positive and beautifully written, you are such a strong, brave person! When the next course of treatment begins, I really hope it is kinder to you than the chemo has been. Sending love, hugs and good wishes from Australia. Judy McShane xx

  Like

 8. Hoi Do, fijn dat dit traject er op zit!
  Kom een beetje bij en ga vol goede moed het volgende traject in. Aan jou zal het niet liggen!
  Het allerbeste!
  Groeten Ineke

  Like

 9. Hopelijk krijg je de tijd om weer even voor jezelf bij te tanken.Maar mens wat blijf je sterk en positief.Zo knap van je en met een diep respect.Petje af.Veel succes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: