Nieuwe carrière als vampier?

We zijn alweer ruim een week verder nadat ik een zakje donorbloed kreeg en de grote vraag is: ben ik er mee opgeschoten en ligt een nieuwe carrière als vampier misschien in het verschiet?

Op dat laatste kan ik gauw antwoord geven: nee. Een dikke vette nee. Mijn lijf houdt zeer duidelijk niet van andermans bloed, hoe dankbaar ik de donor ook ben dat hij/zij vrijwillig bloed heeft afgestaan. Vorige week zaterdag heb ik heel de dag koorts gehad en was ik hartstikke beroerd. ’s Avonds de Huisartsenpost nog gebeld, omdat ik me sterk afvroeg of dit wel normaal was. De klachten die ik had, pasten nog binnen het toelaatbare en om maar even de arts te citeren: “Sommige mensen reageren heel heftig op een bloedtransfusie”. Dussssss… Op dat moment had ik er echt spijt van, want ik werd er alleen maar zieker van in plaats van beter. Zondag was de koorts weg en was ik alleen nog heel erg moe. De dagen erna knapte ik gelukkig wel verder op en vanaf donderdag had ik het idee dat we ergens beginnen te komen. Ik weet, het is geen wondermiddel, maar alles bij elkaar moet ik toch stiekem toegeven dat ik er meer van had verwacht en ook op had gehoopt. De scherpste randjes zijn er inderdaad af, maar of het “de prijs” van twee dagen beroerd zijn waard was???? Hoe dan ook, of de transfusie er nu aan bijgedragen heeft of niet: gisteren heb ik mijn zus en haar gezin kunnen bezoeken! Dat was écht genieten en ben heel blij en dankbaar dat het lukte. Vandaag rust ik daarvan uit en probeer ik wat energie op te doen voor morgen.

Nieuwe reeks

Want morgen is het als het goed is zo ver en gaan we weer aan de bak! Mentaal ben ik er weer klaar voor. Ik merk dat ik weer dóór wil, zodat ik kan gaan aftellen. Of mijn lijf er klaar voor is… ik moet je zeggen dat ik er nog niet helemaal gerust op ben. Donderdag had ik een klein wondje wat nog wel erg lang bloedde en heb een blauwe plek van de PushTracker van mijn SmartDrive op mijn pols. Beiden kunnen tekenen zijn dat bloedplaatjes nog niet terug op niveau zijn. Maar goed, we gaan het zien en vooralsnog ga ik er gewoon van uit dat het doorgaat!

We starten dan met de tweede reeks van het traject: 12 keer wekelijks Paclitaxel. Ook gewoon bagger, net als de twee medicijnen uit de eerste reeks, maar met een andere werking. De medicijnen uit de eerste reeks hadden vooral z’n weerslag op het beenmerg en de Paclitaxel zou meer op het zenuwstelsel werken. Maar omdat het wekelijks is, hoop ik dat de bijwerkingen ook wat milder zijn. Immers, kan moeilijk twaalf weken aan één stuk beroerd zijn, toch?! Vanuit het ziekenhuis zijn ze daar wat vaag over. Het blijft natuurlijk toch een kwestie weer van uitproberen en indien nodig aanpassen. We starten in ieder geval weer op 100% van de dosis en mocht het te zwaar zijn voor mijn lijf, kan het uiteraard aangepast worden.

Geen bericht, is goed bericht

Ik ga er zoals gezegd van uit dat de kuur gewoon doorgaat morgen. Als jullie niks van me horen, kun je er van uitgaan dat dit inderdaad het geval was en laat ik weer van me horen als ik me beter voel. Als het niet doorgaat, zal ik maandagavond of dinsdag even een kort berichtje plaatsen met een update.

Fijne zondag allemaal!

12 gedachten over “Nieuwe carrière als vampier?

 1. We gaan de komende 12 weken weer gewoon heel hard door met duimen.Wat een traject moet je door Dominique.Natuurlijk schrijf je het met volle overgave en heb ik echt dierespect voor je.je moet het toch maar allemaal alleen ondergaan,hoeveel medelevende en lieve mensen er ook om je heen zijn.Wederom heel veel sterkte meid.

  Like

 2. Lieve Do
  Ik hoop dat dit het allemaal waard is
  Ik hoop en bid voor je!
  Wat is het toch een k zieke he?
  Ik denk heel vaak aan je
  Sterkte en kracht toegewenst!!

  Like

 3. Lieve Do,

  Wat kan er toch veel tegen zitten!!! Hoop dat het door kan gaan. Voelt trouwens erg dubbel om dit te schrijven. Want hoe kan je nou hopen op het doorgaan van zo iets ellendigs. Ik wens je heel veel kracht en sterkte toe. Denk veel aan je. Dikke knuffel en liefs.

  Like

 4. Hoi Dominique, wat ben jij toch een mooi mens.
  Diep respect dat je zo positief blijft en zoveel doorzettingsvermogen hebt.
  Nog een heel traject te gaan en hopen dat de bijwerkingen niet zo heftig zullen zijn.
  Ik denk aan je en wens je weer heel veel sterkte voor de komende periode.

  Like

 5. Lieve Dominique, jeetje, ben ik effe blij dat je geen carrière als vampier gaat proberen. Schrok me rot. Ook de zeedijk is niet meer veilig dacht ik gelijk.
  Hopelijk verloopt het vanaf nu voorspoedig, zonder al te veel van die akelige bijwerkingen. We gaan weer voor je duimen lieverd en branden heel veel kaarsjes voor je.
  Heel veel liefs en groetjes van Bram, Marja, Buddy en Joy.

  Like

 6. Hallo Do,
  Hopelijk kan voor jou de komende week de volgende fase ingaan. Wij wensen jou daarbij veel kracht en sterkte toe.
  Jou een beetje kennende gaat dat zeker lukken. Respect voor jouw doorzettingsvermogen, super goed!!
  Lieve groetjes van Ben en Joan

  Like

 7. Lieve Do,
  Weer even moeten bijkomen van je verhaal. Wat is het toch een zwaar traject waar jij door heen moet. Steeds voel ik in jouw verhaal je positieve instelling die veel kracht geeft. Je bent een ongelofelijk sterke vrouw die dit allemaal op een wijze ondergaat die heel veel respect afdwingt.
  Voor de komende behandelingen heel veel sterkte, sla je er doorheen, wetend dat alle lieve mensen om je heen aan je denken.
  Een dikke knuffel xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: