Hier ben ik dan!

Maandag in de krant, maar nu al online te lezen!

Een week of twee geleden plaatste ik een video op Instagram. Nadat ik met de chemo gestart was en kaal werd, merkte ik al snel dat mijn oude manier van make-up opbrengen niet meer toereikend was. Als ik er mee te maken heb, andere vrouwen misschien ook, bedacht ik me en vrij snel daarna kwam kreeg ik het idee om een IGTV-video te maken met vijf tips om make-up op te brengen als je aan de chemo bent. Ik filmde het maanden geleden al, maar door energiegebrek, duurde het even voor ik het bewerkt had tot een filmpje. Anyway, een dag later belde Pascalle Cappetti van de PZC me op. Ze hadden de video gezien en ze wilde graag eens komen praten over waarom ik dat filmpje gemaakt had en alles wat er veranderd was sinds de vorige keer dat de PZC me geïnterviewd had (feb. 2017). En zo geschiedde!

We spraken over een heleboel onderwerpen, hoe kanker je leven beheerst en geen pauze neemt, maar ook hoe het dagelijks leven weer verder gaat. Hoe het is om geconfronteerd te worden met je eigen sterfelijkheid op je 33e, de zorgen en angsten en nog veel meer. Niet alles kon in het artikel, maar Pascalle heeft het mooi verwoord en er een passend artikel van gemaakt; niet dramatisch, wel de realiteit.

Je kunt het online nu al lezen: https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/dominique-heeft-een-dagtaak-aan-vechten-het-was-een-rollercoaster-slecht-nieuws-op-slecht-nieuws~ad40059f/ en maandag komt het in de gedrukte editie.

Foto’s Patricia Winkel

9 gedachten over “Hier ben ik dan!

 1. Beste Do, Je hebt het laatste half jaar niet veel van mij gehoord. Maar uit het oog is niet uit het hart. Mijn vrouw heeft opnieuw kanker en dat heeft nog als wat voeten in de aarde. Ik las dat je tijdens de chemo het zwaar had en haast niks meer erbij kon hebben. Ik hoop dat het iets bij trekt. Als je er behoefte aan heb kan ik binnenkort nog wel eens passeren om te kijken of ik iets aan je energie kan doen. Laat het gewoon even weten. Groeten Frank

  Verzonden vanuit Mail voor Windows 10

  Like

 2. Hoi Dominique, Wat een mooi artikel in de krant. Ik weet niet waar je de kracht vandaan haalt maar op de foto’s straal je zelfs, wat ben jij toch een kanjer. Prachtige foto’s. Fijn dat je de link meegestuurd hebt. Ik had de buren al gevraagd om de PZC voor me te bewaren (wij lezen een andere krant). Het wordt weer een spannende week voor je/jullie.
  Veel sterkte hoor.
  Lieve groetjes

  Like

 3. Mooie Do,
  Altijd even mooi! Van binnen en van buiten! Heeeel veeeeel mensen op de wereld zouden van jouw doorzettingskracht, optimisme en positiviteit kunnen leren.
  Dankbaar dat even in leven mocht zijn en je mocht leren kennen.

  Like

  1. Lieve Do,

   Een heel mooi artikel. Ongelooflijk waar je de kracht vandaan haalt en je gevoelens en wat je meemaakt, verwoord.
   En dan nog stralend op de foto.
   Alleen maar bewondering en hele diepe buiging. Deze dag en week weer heel spannend. Heel veel sterkte. Denken aan je. Gaan duimen en kaarsje branden.

   Like

 4. Hoi Do,
  Mooi artikel. Zoals ook in je blogs ben je hier ook weer Positief! Veel mensen kunnen hier misschien ook kracht uithalen.
  Al het beste voor de komende tijd!

  Like

 5. Thank you for the link Dominique, I thought I would miss out on the article living where I do – gotta love the internet! I loved the article, the amazing photos and your video – incredible, what a legend you are. The camera loves you, I see a career in the median somewhere in the future! Rest up, be happy. Love and hugs from the land down under – Australia xoxo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: