Goede berichten!

Er is vooral veel goed nieuws te melden in deze blog post! En eigenlijk is het ook een beetje rommeltje van alle nieuwtjes en ontwikkelingen. Maar allemaal dingen die ik graag even wil delen, dus laten we van start gaan.

1 jaar later

Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik geopereerd ben. EEN JAAR! Ik moet zeggen, het lijkt al zó veel langer geleden. Gek hoe onze wereld toen zó op zijn kop stond door de diagnose en alle onzekerheid. We stonden er mee op en gingen er mee naar bed. En vandaag de dag is de kanker zo verweven in ons dagelijks leven dat we er niet meer de hele tijd bij stil staan en het haast “gewoon” is geworden; een constante factor in ons leven waar we mee dealen. De onzekerheid over de toekomst is er nog altijd, maar in het afgelopen jaar heb ik naast het vechten voor die toekomst, ook geleerd om die onzekerheid een plekje te geven. Er – voor het merendeel van de tijd – in te berusten. We doen alles wat in onze macht ligt om die toekomst veilig te stellen en meer dan hopen en bidden dat het genoeg is, kunnen we niet doen. En hopelijk is het genoeg!

Scans

Toen ik vorige week terug belde naar Radiologie om te vragen of er misschien al een plekje was eerder was vrijgekomen, had ik een heel aardige man aan de lijn die écht wilde helpen. Het duurde even, maar uiteindelijk is het gelukt om beide scans op 8 februari achter elkaar in te plannen. Het is maar een weekje verschil, maar toch… alle beetjes helpen! Dus nu hebben we 12 februari de uitslag in plaats van de 19e.

Haarzaken en meer

M’n haren groeien hard! Het gaat ineens heel snel. Mijn zachte babyhuidje op mijn benen en armen is verleden tijd en voel alweer wat haartjes, op plekken die ik al die tijd niet hoefde te scheren komt ook weer haar, en ineens heb ik weer een hele rij wimpers boven en onder en staat er een lichte schaduw van korte wenkbrauw haartjes! En als ik over mijn hoofd wrijf, voel ik de haren echt heel goed. Het is nergens echt glad meer! Hoewel ik het niet erg vond om kaal te zijn; het was immers voor een goede zaak, word ik toch wel erg blij van alle haren die weer terugkomen.

Vorige week leek een kantelpunt qua energie. Ik kom ’s ochtends gemakkelijker op gang en voel me in het algemeen fitter. Ik heb nog wel regelmatig onrust in mijn lijf en natuurlijk ook mindere dagen, maar de scherpste randjes lijken er van af en merk echt verschil.
Het gevoel in mijn pinken is weer bijna normaal en de rest van mijn vingers leek ook minder dood te zijn. Gek genoeg is het vandaag weer erger en zijn mijn vingers stijver, maar goed, we zullen zien. Mijn klunzigheid lijkt wel met de dag toe te nemen. Soms verbaas ik mezelf als  ik weer eens wat omgestoten heb en denk ik bij mezelf, hoe heb ik dát nu weer voor elkaar gekregen?! Tja, laten we hopen dat het niet blijvend is haha.

En dan hebben we mijn maffe nagels nog. Ze groeien bizar hard, wel een halve centimeter per week ofzo, maar ze zien er echt te raar uit. De onderkant is wit en de bovenkant gelig met een bruine rand. De nagelrand is geen scherpe lijn meer en bobbelig… Volgens mijn oncoloog een “chemo dingetje”, maar nice is anders. Ik heb niet het geduld om ze te lakken (en vooral lang genoeg te laten drogen), dus ik laat het gewoon zoals het is.

En natuurlijk nog de opvliegers, die gaan onverminderd door. Overdag, ’s nachts… Niet ideaal, maar och… ik wilde zeggen… “ik heb voor hetere vuren gedaan”, maar in dit geval… eh… figuurlijk dan… Letterlijk weet ik zo net nog niet aangezien ik het tijdens een opvlieger gloeiend heet heb… Ugh, die was flauw, hehe.

Handbike

Dan is er nog heel spannend nieuws te melden. Jullie kennen misschien mijn elektrische Batec? Die koppel ik aan mijn rolstoel, stuur naar beneden duwen is gas geven, van me af duwen is remmen. Ik gebruik hem dagelijks meerdere keren en echt, GE-WE-L-DIG hulpmiddel. Maar… er is ook een hybride model waarbij je wél zelf moet trappen, maar desgewenst met ondersteuning. Hoe geweldig zou het zijn als ik die zou hebben om weer te kunnen sporten na al die jaren?! Ik heb hem vorige week uitgeprobeerd en ben super enthousiast. Ik kan de geheel elektrische versie niet inruilen voor de hybride, omdat ik het echt als sportvoorziening wil gebruiken en niet als vervoersmiddel. Dus nu ga ik proberen een deel vergoed te krijgen via de WMO als sportvoorziening en ik moet je zeggen, ik hoop zó dat het lukt en dat ik later dit jaar weer lekker actief kan zijn! Het is heerlijk om weer met zulke dingen bezig te zijn. Positieve dingen, vooruit kijken, plannen maken… zó fijn!

17 gedachten over “Goede berichten!

 1. wat een goede berichten, en wat fijn dat je eerder door de scan kan!
  vooruitkijken, plannen maken, that’s the spirit!
  heel veel succes met alles,
  groeten Marlies

  Like

 2. Dat klinkt alweer een heel stuk positiever Do, het is je van harte gegund en die wimpers echt schitterend om te zien hoor!
  En de scan een week eerder ook heel fijn scheelt toch weer een week wachten in spanning.
  Ik hoop je van de zomer weer langs zien te crossen bij de Schelde dat zou toch geweldig zijn.

  Like

 3. You are looking beautiful, sounding happy and positive – what good news surrounds you. So pleased the scan is moved forward a week and I wish you all the very best for a great result. You truly are a legend and an inspiration Dominique. Sending love and hugs from Australia xxxx

  Like

 4. Het doet deugd om deze positieve berichten te kunnen lezen. Ga zo verder en accepteer de mindere momenten want die horen ook bij herstel. Ik heb er vertrouwen in dat jij er alles aan doet om weer optimale conditie te krijgen.
  Ik vrees dat een bezoekje dit jaar ook nog twijfelachtig is. Vele groetjes

  Like

 5. Fijn om te horen dat het beter met je gaat. Dat je haar groeit en je wimpers. Je moet maar zo denken scheren is een peulenschil in vergelijking met alles wat je al doorstaan hebt.
  Succes met de scans!
  Blijf zo positief als je altijd al bent en geef er gewoon aan toe als je eens een mindere dag hebt.
  Het allerbeste.
  Groeten Ineke

  Like

 6. Hoi lieve Do ik lees gelukkig heel veel positieve ontwikkelingen. Ben heel blij voor jou. veel liefs en een dikke knuffel van ons Eric en Nicole

  Like

 7. Hallo Dominique,
  Bijzonder jou op deze wijze te volgen! Wat heb je het goed gedaan jouw scans naar voren te plaatsen! Top!!?,
  Toch blijft het spannend! We duimen voor een positieve uitslag Dominique!!
  We bewonderen jou om je positieve instelling en we vinden het een voorrecht jou te mogen volgen…….
  Heel mooi dat je haar terug komt, je wimpers, je wenkbrauwen en op je hoofd is het goed te zien. Prachtig!!!
  Dominique, heel graag tot het volgende bericht.
  Groetjes, Ludo en Liesbeth

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: