Vooruitgang

Hoe heerlijk is het een blog te kunnen schrijven met deze titel?! We boeken op vele vlakken vooruitgang en dat is super fijn!

Hormoon therapie

Vorige week woensdag werd ik door de specialistisch verpleegkundige uit het ziekenhuis hier gebeld. Zij doen namelijk de controle van de hormoon therapie. Ze heeft uitleg gegeven over de controle hiervoor. In mei bloed laten checken en consult. Als ik teveel bijwerkingen van de Tamoxifen heb, mag ik eerder aan de bel trekken en als mijn eierstokken uit hun door chemo veroorzaakte winterslaap ontwaken (aka: als ik weer ga menstrueren), moet ik direct contact opnemen want actieve eierstokken willen we uiteraard niet meer. Ik voel me prima, iets meer opvliegers, maar verder geen nare bijwerkingen tot nu toe. We hebben ook nog even gesproken over de na controle in het algemeen en wat dat precies inhoudt. Ik zal daar een andere keer als er meer duidelijk is verder op ingaan, maar het standaard beleid hiervoor vind ik niet afdoende en onacceptabel. De specialistisch verpleegkundige begreep mijn argumenten en gaat nog met de oncoloog overleggen hierover. Maar wat is het fijn on weer terug in mijn eigen ziekenhuis te zijn! Korte lijnen, mensen die me kennen, goede communicatie… Heel prettig!

Jaarlijkse controle

Als je borstkanker hebt of hebt gehad, wordt geadviseerd je borst/borsten jaarlijks te laten checken. Mijn operatie is natuurlijk al ruim een jaar geleden, dus het was tijd voor de controle van mijn overgebleven borst. Ik had mazzel dat er iemand uitgevallen was, waardoor ik vorige week donderdag al terecht kon voor een mammografie en echo en aansluitend de uitslag bij de specialistisch verpleegkundige van de mammapoli (das weer een andere dan van de chemo en hormoon therapie). Alles is goed en hoewel ik ook niet verontrust was iets anders te horen, is het natuurlijk fijn als dat bevestigd wordt. Borstkanker zaait namelijk niet uit naar een andere borst en natuurlijk kan er een nieuwe op zichzelf staande borstkanker ontstaan, maar die kans is maar ietsje groter dan de standaard kans op borstkanker (1 op 7 tegenover 1 op 5-6 voor vrouwen die eerder diagnose borstkanker hebben gehad). Bovendien was mijn PET-CT scan van 4 januari goed en een tumor ontstaat niet in een paar weken. Ik had deze specialistisch verpleegkundige sinds de doorverwijzing naar het EMC vorig jaar niet meer gesproken, dus ook hierbij gold dat het fijn was haar weer even te zien en bij te praten.

Bestraling

Maandag 8 maart heb ik de intake voor de bestraling bij het ZRTI in Vlissingen. Ik vermoed van mijn oksel en thoraxwand, maar dat hoor ik tijdens het gesprek. En ook hoeveel keer ik moet en wanneer we starten, met welk gebied (oksel+thoraxwand of bekken), of ze beide trajecten gaan doen of ik voor mijn bekken terug naar EMC verwezen wordt. Maandag wordt er ook een CT-scan gemaakt en de lijnen worden afgetekend waarop ze de bestraling apparatuur iedere keer zullen afstellen.

Herstel

Het gaat goed! Ik voel me zowel geestelijk als lichamelijk prima. Mijn vingertopjes zijn al duidelijk minder gevoelloos en ben minder lomp/klunzig. Al is het een utopie te verwachten dat ik dat helemaal kwijt raak, want ik ben natuurlijk erfelijk belast en lompheid zit in mijn DNA (laat mijn moeder het niet lezen! Haha). Qua vermoedheid merk ik ook echt vooruitgang. Ik zit toch zeker wel al terug op 90% van het niveau van voor de chemo als we het hebben over het dagelijks leven. Ik merk dat dingen daarbuiten, zoals bijvoorbeeld een ziekenhuisbezoek, er wel nog wat meer inhakt dan voorheen. Maar ook dat is een kwestie van tijd en vergt gewoon iets langer.

1 februari versus 1 maart 2021
1 februari versus 1 maart 2021

Ondertussen groeien mijn haren lekker door! Hierboven zie je wat een verschil een maand maakt. Vorige week toen het zulk lekker weer was, ben ik zelfs al zonder hoofdbedekking buiten geweest. Het was zΓ³ heerlijk de zon op mijn bol te voelen en de wind door mijn baby donshaartjes te voelen gaan!

Dinsdag probeer ik een nieuwe blog te plaatsen aan de hand van de info uit de intake in Vlissingen. Tot dan!

13 gedachten over “Vooruitgang

 1. Lieve Dominique, wat heerlijk om dit positieve bericht te lezen. Wat ben ik blij voor je. Eindelijk vooruitgang.
  Het ziet er allemaal weer veel zonniger uit voor je.
  Fantastisch hoor, we blijven kaarsjes voor je branden en we blijven hopen dat alles uiteindelijk weer helemaal goed komt.
  Heel veel liefs en groetjes Bram, Marja, Buddy en Joy.

  Like

 2. Wat fijn dit alles te lezen. Bewonderenswaardig Dominique!!!
  En, jouw haargroei, in één maand zo’n groot verschil, heel mooi!!!
  Nu op naar de volgende stap…….
  Groetjes, Ludo en Liesbeth

  Like

 3. Ben blij met je update waarmee mijn vragen beantwoord zijn. Zo fijn voor je dat je positieve berichten te melden hebt. En wat zijn je haren en wenkbrauwen goed gegroeid in 1 maand tijd, een groot verschil, super!!
  Ik hoop dat je a.s. maandag een goed gesprek mag hebben. Sterkte verder. Probeer intussen te genieten van het lentezonnetje.
  Lieve groetjes,

  Like

 4. Hi lieve Do het is over algemeen heel goed nieuws gelukkig .En wat heb je al veel haartjes terug ook dat is goed om te zien. En nu hopen dat het met de bestraling meevalt. dikke knuffel en liefs van ons Eric en Nicole

  Like

 5. What a good news post, I am so, so happy for you Dominique – it has been such a long and difficult journey, but as usual you handle it with strength, courage and dignity. And – such incredible hair growth in one short month, clever lady. Good luck Monday! xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: