Duizendmaal dankjewel!

Daar is ie dan… de allerlaatste blog! Toen ik deze website startte, dacht ik niet dat het proces zo lang zou duren, maar het was de ideale manier om jullie allemaal op de hoogte te houden. Wat is het heerlijk dat het er nu op zit. Tijd voor een allerlaatste terugblik voor we weer volle kracht vooruit gaan en een dikke bedankt naar jullie toe!

Ik voel me goed!

Ik kan niet anders zeggen! Natuurlijk ben ik nog niet hersteld, maar dat is logisch. Ik ben met vlagen behoorlijk moe; de typische bestralingsmoeheid. Ene moment kun je de wereld aan, tien minuten later ben je uitgeput en weer twintig minuten later denk je, poeh, ik voel me heerlijk, wat zal ik eens gaan doen?!

esultaat van één tot vier maanden na de laatste chemo

Mijn haren groeien trouwens lekker door! Iedere eerste van de maand maak ik een foto. Het leek me leuk om een jaar na de laatste chemo te zien hard mijn haren iedere maand gegroeid zijn. Wat wél apart is, is dat mijn wenkbrauwen en wimpers momenteel weer allemaal tegelijk uitvallen. M’n rare gele chemo nagels zijn er afgevallen (lieten gewoon los, ook bijzonder) en komen mooie nagels voor terug. Toen ik daar destijds iets over opzocht, las ik een blog van een mevrouw die dat ook had, maar zij vertelde ook dat haar wimpers en wenkbrauwen nog altijd (jaar post chemo) allemaal tegelijk uitvielen en weer aangroeiden. Ben dus niet de enige!
De jeuk op de bestraalde huid van m’n borstwand en oksel neemt af. Er is al best een stuk aan het vervellen en alleen de onderste helft, zeg maar onder mijn litteken, jeukt nu nog.
21 mei heb ik de eerste check voor de hormoon therapie. Of ik nog in de overgang ben, hoef ik me niet af te vragen. Heb regelmatig flinke opvliegers en ben ’s nachts een gloeiend kacheltje. Ik probeer zo goed mogelijk op gewicht te blijven en niet aan te komen, want extra kilo’s kan ik niet gebruiken bij het omrollen in bed, transfers maken en mezelf in mijn rolstoel rollen.

De “overwinningsroes” begint wat af te nemen en we gaan weer terug naar het normale leven, maar hoe heerlijk is dat?! Het is klaar. Ik ben kanker vrij! Zoals ik in mijn laatste blog al schreef, ben ik niet bang dat het terugkomt. Steek ik mijn kop in het zand? Nee, dat geloof ik niet. Ik ben me er terdege van bewust dat het terug kan komen, maar ik kan daar nu op dit moment niks mee. Simpelweg omdat als dat het geval is, ik er toch niks aan kan veranderen. Ja, het kan terugkomen en die kans is zeker aanwezig, maar het hoeft niet en het zou eeuwig zonde zijn als ik de goede tijd die ik dan nu nog heb, laat verpesten door angst. Angst voor iets wat zou kunnen komen, maar misschien wel helemaal nooit het geval gaat zijn! Ik wil weer plannen maken, genieten, léven! Ik las laatst een boek waarin de vader van de hoofdpersoon haar leerde zichzelf af te vragen: “Wat is er mis met nu?” Niet als in, “vandaag schijnt de zon”, maar echt “nu-nu”. Als in, de seconde dat je deze woorden leest. En negen van de tien keer, is het antwoord “niks, er is helemaal niks met nu”. Dat vind ik een mooie gedachte. Ik wil me niet laten leiden door angst. Nu is alles goed en tot het tegendeel zich aandient, geniet ik van het “nu”.

Mijn grootste wens

Op 23 mei 2020 stond deze vraag op mijn theezakje: “Wat is je grootste wens?”. Op dat moment had ik maar één wens: beter worden! Die klote kanker mijn lijf uit krijgen. Ik besloot er een foto van te maken en hem te bewaren voor mijn allerlaatste blog als aandenken aan de strijd die ik gevoerd heb.

Want het was pittig; het was met vlagen een ware hel. Zowel lichamelijk als geestelijk. Als je in het proces zit, wordt het geleidelijk minder en minder. Je verzwakt niet compleet van de één op andere dag. Maar nu terugkijkend en weer terug opkrabbelend, heb ik toch wel veel ingeleverd qua spierkracht en conditie. Ik weet waar ik aan moet gaan werken en heb een geweldig doel om naar toe te werken: in september moet ik sterk genoeg zijn voor een mini-vakantie met mijn zus naar de Zwitserse Alpen!

Ik schreef het al eens eerder, maar kanker hebben is vaak een eenzaam proces. Je kunt, net als ik, gezegend zijn met massa’s lieve mensen om je heen, maar vaak ben je ook alleen met je (soms onuitgesproken) gedachten. De nachten kunnen lang zijn en toch breekt zowel letterlijk als figuurlijk altijd weer een nieuwe dag aan.

Wij mensen hangen aan het leven; het is een oerinstinct. En hoewel we allemaal weten dat er twee zekerheden zijn – we worden geboren en gaan dood- als je op jonge leeftijd geconfronteerd wordt met die sterfelijkheid, is dat niet altijd makkelijk om mee om te gaan. Er was zoveel ellende, maar er was ook zoveel moois. Zó veel inspirerende en opbeurende woorden van lieve mensen om mij heen, zo veel steun, kracht en liefde! En daardoor ook mooie, bijzondere herinneringen. Ik ga geen herinneringen die met personen te maken hebben noemen, want dan moet ik keuzes gaan maken en doe ik mensen te kort. Ik weet nog dat ik in augustus 2020 het mentaal moeilijk had. Ik voelde me bagger, mijn lijf takelde steeds verder af en ineens was daar uit het niks het gevoel van berusting; een ware innerlijke rust. Ik vecht niet tégen mijn lijf met kanker, maar vóór mijn lijf met kanker. Maar de uitkomst, die heb ik niet in de hand. En terwijl ik me dat realiseerde, was daar een mooi moment dat ik in mijn YouTube feed een aanbeveling kreeg van een lied van een voor mij onbekende zanger. Het heet “Battle Belongs” van Phil Wickham. Ik was nieuwsgierig, klikte er op en de eerste zin raakte me zo diep: “When all I see is the battle, You see my victory”. Zó waar en zó nodig op dat moment! Die victory heb ik behaald, mijn battle is in ieder geval voor nu gestreden en hopelijk voor altijd! Woorden dekken de lading niet, maar ik ben ontzettend dankbaar dat ik nu kankervrij ben en deze zware periode kan afsluiten!

Einde blog

Met het einde van mijn behandeltraject, is ook een einde gekomen aan het actief plaatsen van blog berichten. Mijn abonnement loopt tot december 2021, dus tot die tijd zal deze website blijven bestaan en daarna zal hij komen te vervallen.

Voor mij was het de ideale manier om iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen en ik hoop dat jullie het interessant vonden. Als je vanaf nu wilt weten hoe het met me gaat, aarzel niet om een mailtje of berichtje te sturen of te bellen!

BEDANKT

Een heel héél HEEL dikke merci aan jullie allemaal! Jouw steun was voor mij en mijn familie van grote waarde, op welke manier dan ook. Terwijl ik dit typ, stromen de tranen over mijn wangen. Vaak zeiden mensen, ik zou zo graag wat méér voor je willen doen, maar écht, jullie hebben heel veel voor ons betekend. Soms is een luisterend oor, een ontzettend ongepast grapje of wat afleiding alles wat je nodig hebt. En soms viel er ook niks zinnigs te zeggen omdat het gewoon even heel klote was, en ook dat was prima.

Ik heb al mijn kaarten bewaard en in totaal ontving ik in zestien maanden tijd bijna 500 kaarten en 43 kaartjes bij boeketten die bezorgd zijn! De bossen bloemen die aan huis gebracht werden, alle appjes, telefoontjes, bezoekjes, gebeden en kaarsjes dus nog niet eens meegerekend. Ik vind het ongelooflijk en ben zó ontzettend dankbaar voor jullie steun. Dus nog een allerlaatste: DUIZENDMAAL DANKJEWEL!

21 gedachten over “Duizendmaal dankjewel!

 1. Dank je wel voor het delen, het is nu voorbij en we kijken naar de toekomst希望在明天. Elke dag een beetje beter 😘

  Like

 2. Lieve Do

  Wat ongeloofelijk fijn dat deze nachtmerrie klaar is.
  Jij was iedere dag in onze gedachten en hadden het vaak over hoeveel kracht je had
  En je positieve vibe niet te vergeten!

  Hopen dat alles goed blijft gaan !
  We spreken snel weer eens af hoor!

  Heel veel liefs…
  Elly,Roy en de kids

  Like

 3. Bonjour Do
  Que de bonnes nouvelles on est tous contents pour toi
  Quand ce virus sera derrière nous on pourra peut être se voir avec Ina et Hans
  On te fait de gros bisous
  Annick et Michel

  Like

 4. Wat een fijne blog om af te sluiten. Respect voor je moed en levenskracht en ik wens je veel geluk met je honden en familie. Op naar een nieuwe fase in je hopelijk nog lange leven. Veel liefs xx

  Like

 5. Dag Dominique, ik heb met veel respect jouw blogs gelezen, wat een moed, wat een positiviteit, en voor nu: pluk de dag! Het ga je goed! Groetjes Marlies

  Like

 6. Wat super fijn! En wat prachtig dat je zóveel lieve mensen om je heen hebt!

  Mocht je het typen gaan missen kun je misschien nog eens een mooi boek schrijven 😜 wat kan je boeiend en fijn schrijven.

  Wat een mooi vooruitzicht om hard aan je herstel te werken! Gaat helemaal goed komen☺️

  💪🏻 Good luck
  Bedankt voor het kijkje in je leven.

  Like

 7. Wat een heerlijke laatste blog is dit Do wie had kunnen denken dat je dit zou kunnen schrijven ooit!

  Heel graag met je meegeleefd door de donkere dalen heel wat voor je gebeden met zijn allen.

  Wat gun ik je dit, ga maar lekker LEVEN nu met je familie en je hondenkinderen.

  LEEF!

  LIEFS,
  Marja, Fleur en Binkie.

  Like

 8. En zo als altijd een passende afsluiting.Wat was het bijzondere om deze hele strijd met jou mee te hebben mogen volgen en wat heb ik met jou meegeleefd meid.Heb zo’n diep respect voor je en hoop dan ook dat je kanker virj mag blijven,maar dat je zeker nog een hele mooie tijd mag leven met alle lieve mensen om je heen en nog kunt genieten van Ulli en Mika.Het is je zo gegung.Heel veel liefs Ans en Vaillant. Je bent een topper.

  Like

 9. Mooie laatste blog meissie….dank je wel!

  Sterkte met het verdere herstel en het aanbod voor eventuele hulp als het handig of nodig is blijft staan hè

  Groetjes, Leny

  >

  Like

 10. Hoi Dominique, wat fantastisch om je blog zo te kunnen afsluiten. Zo fijn voor je dat je nu langzaam aan weer je leven kan oppakken. Wat ben je door diepe dalen gegaan maar je wist er gelukkig steeds weer uit te klimmen. Ik heb diep respect voor de manier waarop jij dit alles hebt doorstaan. Ik hoop uit de grond van m’n hart dat het goed zal blijven gaan en dat jou nog veel mooie jaren gegund zijn. Lieve groetjes

  Like

 11. Lieve Dominique,
  Ook al heb ik je nooit persoonlijk mogen ontmoeten, heb ik het gevoel dat ik je toch ken. Bijzonder om zo mee te hebben mogen lezen in jouw proces. Ik wens je al het beste toe, en nog meer dan dat! Op naar een mooie toekomst!

  Like

 12. Hallo Do,

  Dankjewel voor al jouw heel mooi geschreven blogs nav die nare ziekte die jou in je greep had. Met een enorme wilskracht heb je alles doorstaan en het ons fantastisch verwoord!!

  Voor de toekomst heel veel geluk en bovenal gezondheid toegewenst. We zullen elkaar zeker nog wel eens zien en spreken. Het ga je goed!!

  Heel veel lieve groetjes van Ben en Joan.

  Like

 13. Hoi Do, voor jou is er een einde gekomen aan alle narigheid. Heb met bewondering al je blogs gelezen. Volgens mij kun je een carrière als schrijfster beginnen. 😉
  Je positiviteit is onvoorstelbaar, evenals de kracht die je uitstraalt! Dat zal jouw familie ook kracht hebben gegeven.
  Heel veel sterkte gewenst voor de toekomst en dat je verder een goed leven kunt leiden.

  Liefs Ineke

  Like

 14. Lieve Do jou een berichtje om je te steunen heb ik graag gedaan. Ik wens jou nu en voor in de toekomst het allerbeste veel liefde, geluk en een kankervrij leven. heel veel liefs en een dikke knuffel van ons Eric en Nicole

  Like

 15. Wat een mooie blog. Zo fijn dat alles nu klaar is. En met jou positieve instelling ga je vast nog een mooie toekomst tegemoet. Heel veel geluk. Jammer dat we elkaar nu niet meer zo vaak zien. Maar je weet het, Hulp nodig, Oppas nodig. Je weet ons te vinden.

  Like

 16. What wonderful news to be finished with your treatments! I do believe you could write a biography of your life Do with much appreciation from those who have no idea what it was like to go through from your stand point. Give it some thought please. I have followed you from the US with much grace, love & appreciation of your positive attitude through your whole ordeal. You are lovely & I wish you, Ulli & Mika only the very best!! I miss your Facebook posts & hope one day you feel well enough to post on it again. Until then rest, take a deep breath & live every single day!

  Like

 17. Hallo Dominique,

  “Alle levende wezens, met name mensen, verlangen naar geluk en niet naar pijn en leed. Daarom hebben we alle recht om gelukkig te zijn en diverse methoden of middelen te baat te nemen om het leed te overwinnen en gelukkiger te leven.”
  (Dalai Lama)

  Jij bent nu bij de de laatste drie woorden aangekomen, Dominique, dit zal nu jouw toekomst worden………
  Je hebt hiervoor een lange weg bewandeld, met upps en downs. Jouw positieve instelling is voor de mensen om jou heen een mooi kado. We mochten jou volgen en zo, heel dicht bij je staan.vaak was het , alsof we bij jou waren.
  We hebben veel geleerd, van jouw duidelijke uitleg.
  Voor dit alles heel, heel veel dank!
  We hopen jou, samen met je lieve honden nog vaak te ontmoeten op de dijk!
  Lieve groeten en alle goeds voor jou, Ludo en Liesbeth

  Like

 18. Dear Dominique,
  What a beautiful last post! Thank you for sharing your journey with us, you have been through so much and yet still managed to share your thoughts, hopes and fears along the way.
  You have been extremely brave, courageous and strong, met you foe full on and defeated it – well done beautiful lady.
  Now it is time to really live your life again, and as your health continues to improve, I wish you nothing but the best for your future. May it be a life full of love and happiness, you deserve nothing less!
  Kind thoughts, much love and many hugs from me here in Australia.
  Judy McShane xoxo

  Like

 19. I’m so pleased for you Dominique, I’ve followed you from day one and am so happy for your progress. There’s never a day that I haven’t thought about you. Lots of love from the north east of England from me Lesley Smith xxxxxxxxxxxxxxxxxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: